Liste over ordførere i Fredrikstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fredrikstads kommunevåpen, godkjent ved kongelig resolusjon i 1967.

Liste over ordførere i Fredrikstad siden formannskapslovene av 1837. Glemmen ble innlemmet i Fredrikstad i 1964, Borge, Kråkerøy, Onsøy og Rolvsøy i 1994.

Periode Navn Stilling Parti
1837 Johan Fredrik Schau Tollkasserer
1838 Frederik Christian Bøhme Overtollbetjent
1839 Christian Mørch Kjøpmann
1840 Frederik Christian Bøhme Overtollbetjent
1841 Christian Wille Residerende kapellan
1842 Just Johan Bing Byfogd
1843 Christian Wille Residerende kapellan
1844 Just Johan Bing Byfogd
1845 Lars Christian Arup Sogneprest
1846 Just Johan Bing Byfogd
1847–1848 Lars Christian Arup Sogneprest
1849 Christen Qvisling Sandberg Kjøpmann
1850 Carl Fredrik Falchenberg Residerende kapellan
1851–1852 Ole Peter Larsen Korpslege
1853 Daniel Leegaard Kjøpmann
1854 Ole Peter Larsen Korpslege
1855–1858 Peter Strøm Artillerikaptein
1859 Ove E. Ramm Overrettssakfører
1860–1861 Ole Peter Larsen Korpslege
1861 Stephan Barclay Mejdell Artillerikaptein
1862–1863 Ove E. Ramm Overrettssakfører
1864 Ole Peter Larsen Korpslege
1865–1866 Fredrik Bing Politimester
1867 Thomas W. Schwartz Trelasthandler
1868–1869 Fredrik Bing Politimester
1870–1871 Thomas W. Schwartz Trelasthandler
1872–1874 Ove Wilhelm Ring Brigadeintendant
1875–1876 Fredrik Bing Politimester
1877–1878 Thomas W. Schwartz Trelasthandler
1879 Waldemar Ebbesen Verkseier
1880 Mads Wiel Stang Trelasthandler
1881 Martin Larssen Kontorsjef
1882 Mads Wiel Stang Trelasthandler
1883–1886 Ove E. Ramm Overrettssakfører Høyre
1887–1888 Axel Bech Overrettssakfører Høyre
1889–1904 Fredrik Giebelhausen Bylege Høyre
1905–1909 Christian L. Rolfsen Høyesterettsadvokat Høyre
1910 G. Madsen Direktør Høyre
1911–1918 Wilhelm Blakstad Fløtningssjef Høyre
1918–1919 Sigurd Helland Kontorsjef Høyre
1920–1922 Zacharias Backer Disponent Høyre
1923–1925 Oscar Blikstad Apoteker Høyre
1926–1932 Haakon Karlsen Kassefabrikant Arbeiderpartiet
1932–1933 Johan Ludvig Johannesen Kommunearbeider Arbeiderpartiet
1934–1935 Ludvig Larsen Sløydlærer Arbeiderpartiet
1935–1940 Hermann Østensvik Maler Arbeiderpartiet
1941–1945 John Kristian Johnsen Overlærer Nasjonal Samling
1945 Hermann Østensvik Maler Arbeiderpartiet
1946–1965 Ragnvald Gundersen Brannmester Arbeiderpartiet
1966–1981 Wilhelm Thøgersen Sosialsjef Arbeiderpartiet
1982–1987 Rolf Gjermundsen Branninspektør Arbeiderpartiet
1989–1993 Ragnar Pettersen Kontorsjef Arbeiderpartiet
1994–1995 Jan Paus Advokat Kristelig Folkeparti
1995–1999 Svein Roald Hansen Redaktør Arbeiderpartiet
1999–2007 Ole Haabeth Undervisningsinspektør Arbeiderpartiet
2007–2011 Eva Kristin Andersen Controller Fremskrittspartiet
2011– Jon-Ivar Nygård Personalrådgiver Arbeiderpartiet

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Dehli, Martin (1964–1993). Fredrikstad bys historie. bd. 2–5. Fredrikstad kommune. 
  • Kaurel, Finn (1996). Fredrikstad byleksikon (2 utg.). Fredriksstad Blads Forlag.