Liste over kulturminner i Kvalsund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Kvalsund er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Kvalsund. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
101687 Kvalsund 2 Kvalsund 2 Bergkunst Steinalder 70°30′38″N 24°01′10″Ø Kvalsund
142326 Nuorevárri Forråd - depot Uviss tid 70°30′51″N 23°52′23″Ø Kvalsund
142955 Gárgu Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°29′26″N 24°05′38″Ø Kvalsund
143074 Luoktabogevárit Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°24′11″N 24°30′19″Ø Kvalsund
143080 Oaivvošopma Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°23′17″N 24°29′20″Ø Kvalsund
143082 Oaivvošopma Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°23′00″N 24°29′49″Ø Kvalsund
143086 Doggejávri Forråd - depot Uviss tid 70°21′27″N 24°29′41″Ø Kvalsund
143090 Doggejávri Forråd - depot Uviss tid 70°21′34″N 24°30′04″Ø Kvalsund
143092 Doggejávri Forråd - depot Uviss tid 70°21′37″N 24°30′09″Ø Kvalsund
143104 Guhkesgurra Forråd - depot Uviss tid 70°18′04″N 24°21′07″Ø Kvalsund
143137 Skadjavárri Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°15′17″N 24°08′36″Ø Kvalsund
143138 Skadjavárri Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°15′18″N 24°08′26″Ø Kvalsund
143139 Skadjavárri Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°15′17″N 24°08′09″Ø Kvalsund
143140 Skadjavárri Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°15′20″N 24°08′21″Ø Kvalsund
143148 Gietkanascohkkka Forråd - depot Eldre enn 100 år 70°13′44″N 24°00′26″Ø Kvalsund
142900 Stallogargu Gårdstufter Uviss tid 70°31′08″N 23°57′43″Ø Kvalsund
133118 Nillagården Gårdstun 1900-tallet, tredje kvartal 70°36′40″N 24°38′03″Ø Kvalsund
88242 Kvalsund kirkegård Kirkegårdslokalitet 1800-tallet, første kvartal 70°30′04″N 23°58′35″Ø Kvalsund
84802 Kokelv kirkested Kokelv kirke
Kokelv kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 70°36′39″N 24°39′07″Ø Kvalsund
84848 Kvalsund kirkested Kvalsund kirke
Kvalsund kirkested
Kirkested 1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
70°30′04″N 23°58′33″Ø Kvalsund
85127 Neverfjord kirkested Kirkested Etterreformatorisk tid 70°26′23″N 23°47′05″Ø Kvalsund
138511 Áresbákti Merkestein Uviss tid 70°27′11″N 24°15′49″Ø Kvalsund
142311 Staggunjárga/Stangnes Merkestein Uviss tid 70°31′03″N 23°46′36″Ø Kvalsund
142328 Nuorevárri Merkestein Uviss tid 70°30′47″N 23°53′11″Ø Kvalsund
145598 Arisfjell Merkestein Uviss tid 70°29′32″N 23°59′22″Ø Kvalsund
145599 Arisfjell Merkestein Uviss tid 70°29′33″N 23°59′20″Ø Kvalsund
18315 Steinbakken Steinbakken Ovnslokalitet 1600-tallet 70°30′08″N 23°59′02″Ø Kvalsund
142318 Márttejohka/Hanselv Rituell-kultisk lokalitet Uviss tid 70°30′48″N 23°51′26″Ø Kvalsund
142332 Goanki/Stallogargoflåget Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 70°30′34″N 23°54′52″Ø Kvalsund
142923 Gávluokta/Jeveluft Gávluokta/Jeveluft Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 70°28′49″N 23°48′50″Ø Kvalsund
142961 Klubbu/Klubben Klubbu/Klubben Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 70°32′22″N 24°05′47″Ø Kvalsund
142962 Klubbu/Klubben Klubbu/Klubben Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 70°32′30″N 24°05′49″Ø Kvalsund
143133 Goahtecohkka Rituell-kultisk lokalitet Jernalder 70°16′11″N 24°10′01″Ø Kvalsund
143686 Ásajávri Ásajávri Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 70°27′29″N 24°11′04″Ø Kvalsund
142330 Nuorevárri Torvproduksjon Uviss tid 70°30′47″N 23°54′25″Ø Kvalsund
142333 Nuorevárri Torvproduksjon Uviss tid 70°30′44″N 23°54′38″Ø Kvalsund
142334 Nuorevárri Torvproduksjon Uviss tid 70°30′50″N 23°55′16″Ø Kvalsund
142335 Nuorevárri Torvproduksjon Uviss tid 70°30′56″N 23°54′04″Ø Kvalsund
142336 Hanselv/Márttejohka Torvproduksjon Uviss tid 70°30′55″N 23°51′22″Ø Kvalsund
142338 Hanselv/Márttejohka Torvproduksjon Uviss tid 70°30′54″N 23°50′36″Ø Kvalsund
142339 Staggunjárga/Stangnes Torvproduksjon Uviss tid 70°31′09″N 23°46′36″Ø Kvalsund
142340 Jiernakvárri/Kargeneset Torvproduksjon Uviss tid 70°31′33″N 23°45′31″Ø Kvalsund
142341 Gieladaluokta/Skjåholmbukta Torvproduksjon Uviss tid 70°32′29″N 23°44′37″Ø Kvalsund
142342 Gieldaluokta/Skjåholmbukta Torvproduksjon Uviss tid 70°32′13″N 23°45′13″Ø Kvalsund
142343 Gieldaluokta/Skjåholmbukta Torvproduksjon Uviss tid 70°32′48″N 23°44′33″Ø Kvalsund
142344 Gieldaluokta/Skjåholmbukta Torvproduksjon Uviss tid 70°33′12″N 23°43′50″Ø Kvalsund
142346 Gieldaluokta/Skjåholmbukta Torvproduksjon Uviss tid 70°33′35″N 23°43′17″Ø Kvalsund
142347 Guoccanjárga/Grøtnes Torvproduksjon Uviss tid 70°33′51″N 23°42′45″Ø Kvalsund
142898 Nuorevárri Torvproduksjon Uviss tid 70°30′58″N 23°55′56″Ø Kvalsund
142924 Kvalsunddalen Torvproduksjon Uviss tid 70°29′17″N 23°58′18″Ø Kvalsund
142925 Kvalsunddalen Torvproduksjon Uviss tid 70°29′18″N 23°58′20″Ø Kvalsund
142926 Kvalsunddalen Torvproduksjon Uviss tid 70°29′15″N 23°58′08″Ø Kvalsund
142927 Kvalsunddalen Torvproduksjon Uviss tid 70°29′28″N 23°57′48″Ø Kvalsund
142929 Kvalsunddalen Torvproduksjon Uviss tid 70°29′27″N 23°58′12″Ø Kvalsund
142935 Halsevatna Torvproduksjon Uviss tid 70°29′38″N 24°01′19″Ø Kvalsund
142964 Veaiggosvuotna/Fægfjord Torvproduksjon Uviss tid 70°28′38″N 24°10′34″Ø Kvalsund
142965 Fægfjord/Veaiggosvuotna Torvproduksjon Uviss tid 70°28′37″N 24°10′38″Ø Kvalsund
142982 Stubbeborg Torvproduksjon Uviss tid 70°26′29″N 24°21′40″Ø Kvalsund
142993 Skaidi Torvproduksjon Uviss tid 70°26′25″N 24°24′37″Ø Kvalsund

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]