Liste over Tysklands familieministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend
Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend
Logo
Stiftet1953
LandTyskland
HovedkontorBerlin og Bonn
Katarina Barley
NettstedDepartementets internettside
Ministeriets hovedkontor i Glinkastrasse i Berlin
Franziska Giffey har vært Tysklands familieminister siden 14. mars 2018.

Tysklands familieminister leder Tysklands ministerium for familie, eldre, kvinner og ungdom (tysk: Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend (BMFSFJ)). Det føderale ministeriet som hører inn under Tysklands regjering og tilsvarer et norsk departement, har første hovedkontor i Berlin og andre hovedkontor i Bonn.

Tyske familieministre siden 1953[rediger | rediger kilde]

Nr. Navn Fødsels- og dødsår Parti Tiltredelsesår Fratredelsesår
Forbundsminister for familiesaker
1 Franz-Josef Wuermeling 1900–1986 CDU 20. oktober 1953 29. oktober 1957
Forbundsminister for familie- og ungdomsspørsmål
1 Franz-Josef Wuermeling 1900–1986 CDU 29. oktober 1957 13. desember 1962
2 Bruno Heck 1917–1989 CDU 14. desember 1962 11. oktober 1963
Forbundsminister for familie og ungdom
2 Bruno Heck 1917–1989 CDU 17. oktober 1963 2. oktober 1968
3 Aenne Brauksiepe 1912–1997 CDU 16. oktober 1968 21. oktober 1969
Forbundsminister for ungdom, familie og helse
4 Käte Strobel 1907–1996 SPD 22. oktober 1969 15. desember 1972
5 Katharina Focke 1922- SPD 15. desember 1972 14. desember 1976
6 Antje Huber 1924- SPD 16. desember 1976 28. april 1982
7 Anke Fuchs 1937- SPD 28. april 1982 1. oktober 1982
8 Heiner Geißler 1930- CDU 4. Oktober 1982 26. September 1985
9 Rita Süssmuth 1937- CDU 26. september 1985 5. juni 1986
Forbundsminister for ungdom, familie, kvinner og helse
9 Rita Süssmuth 1937- CDU 6. juni 1986 9. desember 1988
10 Ursula Lehr 1930- CDU 9. desember 1988 18. januar 1991
Forbundsminister for familie og eldre
11 Hannelore Rönsch 1942- CDU 18. januar 1991 17. november 1994
Forbundsminister for kvinner og ungdom
11 Angela Merkel 1954- CDU 18. januar 1991 17. november 1994
Forbundsminister for familie, eldre, kvinner og ungdom
12 Claudia Nolte 1966- CDU 17. november 1994 26. oktober 1998
13 Christine Bergmann 1939- SPD 27. oktober 1998 22. oktober 2002
14 Renate Schmidt 1943- SPD 22. oktober 2002 22. november 2005
15 Ursula von der Leyen 1958- CDU 22. november 2005 30. november 2009
16 Kristina Schröder 1977- CDU 30. november 2009 17. desember 2013
17 Manuela Schwesig 1974- SPD 17. desember 2013 2. juni 2017
18 Katarina Barley 1968- SPD 2. juni 2017 14. mars 2018
19 Franziska Giffey 1978 – SPD 14. mars 2018[1] sittende

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]