Liste over Tysklands familieministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend
Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend
Logo
Stiftet1953
LandTyskland
HovedkontorBerlin og Bonn
Katarina Barley
NettstedDepartementets internettside
Ministeriets hovedkontor i Glinkastrasse i Berlin
Franziska Giffey har vært Tysklands familieminister siden 14. mars 2018.

Tysklands familieminister leder Tysklands ministerium for familie, eldre, kvinner og ungdom (tysk: Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend (BMFSFJ)). Det føderale ministeriet som hører inn under Tysklands regjering og tilsvarer et norsk departement, har første hovedkontor i Berlin og andre hovedkontor i Bonn.

Tyske familieministre siden 1953[rediger | rediger kilde]

Nr. Navn Fødsels- og dødsår Parti Tiltredelsesår Fratredelsesår
Forbundsminister for familiesaker
1 Franz-Josef Wuermeling 1900–1986 CDU 20. oktober 1953 29. oktober 1957
Forbundsminister for familie- og ungdomsspørsmål
1 Franz-Josef Wuermeling 1900–1986 CDU 29. oktober 1957 13. desember 1962
2 Bruno Heck 1917–1989 CDU 14. desember 1962 11. oktober 1963
Forbundsminister for familie og ungdom
2 Bruno Heck 1917–1989 CDU 17. oktober 1963 2. oktober 1968
3 Aenne Brauksiepe 1912–1997 CDU 16. oktober 1968 21. oktober 1969
Forbundsminister for ungdom, familie og helse
4 Käte Strobel 1907–1996 SPD 22. oktober 1969 15. desember 1972
5 Katharina Focke 1922- SPD 15. desember 1972 14. desember 1976
6 Antje Huber 1924- SPD 16. desember 1976 28. april 1982
7 Anke Fuchs 1937- SPD 28. april 1982 1. oktober 1982
8 Heiner Geißler 1930- CDU 4. Oktober 1982 26. September 1985
9 Rita Süssmuth 1937- CDU 26. september 1985 5. juni 1986
Forbundsminister for ungdom, familie, kvinner og helse
9 Rita Süssmuth 1937- CDU 6. juni 1986 9. desember 1988
10 Ursula Lehr 1930- CDU 9. desember 1988 18. januar 1991
Forbundsminister for familie og eldre
11 Hannelore Rönsch 1942- CDU 18. januar 1991 17. november 1994
Forbundsminister for kvinner og ungdom
11 Angela Merkel 1954- CDU 18. januar 1991 17. november 1994
Forbundsminister for familie, eldre, kvinner og ungdom
12 Claudia Nolte 1966- CDU 17. november 1994 26. oktober 1998
13 Christine Bergmann 1939- SPD 27. oktober 1998 22. oktober 2002
14 Renate Schmidt 1943- SPD 22. oktober 2002 22. november 2005
15 Ursula von der Leyen 1958- CDU 22. november 2005 30. november 2009
16 Kristina Schröder 1977- CDU 30. november 2009 17. desember 2013
17 Manuela Schwesig 1974- SPD 17. desember 2013 2. juni 2017
18 Katarina Barley 1968- SPD 2. juni 2017 14. mars 2018
19 Franziska Giffey 1978 – SPD 14. mars 2018[1] sittende

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]