Lisbeth Jensen Fumero

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lisbeth Jensen Fumero
Født1945Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse MisjonærRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Lisbeth Jensen Fumero (født i 1945) er en norsk misjonær i Honduras og Spania, utsendt fra pinsemenigheten Salen Halden. Hun er gift med misjonær Mario Fumero fra Cuba. De har tre barn.

Lisbeth Jensen ble sendt ut som misjonær fra pinsemenigheten Salen Halden, til Chile i 1971 (? 1966). Hun var nyutdannet sykepleier og arbeidet i Chile i tre år, avbrutt av ett år i Paraguay.

Honduras - Den kristne kjærlighets brigade[rediger | rediger kilde]

Etter at hun giftet seg med Mario Fumero i 1971 reiste de til Honduras, hvor de arbeidet i elleve år som misjonærer. Fattigdommen og nøden var stor. De engasjerte seg i menighetsarbeid, men sosialtarbeid tok mesteparten av tiden. Barnehjem, daghjem, skoler, hjem for rusmisbrukere, narkomane, alenemødre og vanskeligstilte familier.

Deres motto var: Hjelp til selvhjelp. Arbeidet vokste og fikk etterhvert et eget navn, Den kristne kjærlighets brigade, med over 100 nasjonale medarbeidere. Team ble sendt ut til steder for å hjelpe der det var behov.

I 1983 overlot Lisbeth og Mario til menigheter og nasjonale ledere. Elleve år skulle gå før ekteparet Fumero kom tilbake i 1994. Her ble de i fire nye år, før Lisbeth reiser tilbake til arbeidet i Spania i 1998.

Spania[rediger | rediger kilde]

Fra 1983 deltok ekteparet Fumero i menighetsarbeid, ledertrening og sosialt hjelpearbeid i Córdoba i Spania. De arbeidet mest blant narkomane og rusmisbrukere. Etter elleve år, fikk de spørsmål om å komme tilbake til Honduras, og de overlot arbeidet i Spania, til spanjolene.

Fra 1998 har Lisbeth hatt sin hovedbase i Spania, mens ektemannen Mario har sin base i Honduras. Lisbeth Jensen Fumero har sammen med menigheten i Córdoba grunnlagt menigheter i Lucena og i Fuengirola.

Lisbeth administrerer misjonsarbeidet, underviser og forkynner.

Kongens fortjenstmedalje[rediger | rediger kilde]

Lisbeth Jensen Fumero viser omsorg for enkeltmennesker, Hennes motto er: til tjeneste for den som trenger det mest. Misjonsoppgaven har vært et kall og en livsstil. For denne sin trofaste og uegennyttige innsats mottok hun Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Johansen, Oddvar; Hagen, Kjell; Nyen, Astrid Neema; Kolbjørnsrud, Paul og Filberg, Trond. 2010. I all verden. Pinsemisjon i 100 år. PYM 100 år 1910-2010 (jubileumsskrift) De norske pinsemenigheters ytremisjon (PYM).
  • Samuelsen, Solveig. Med misjon som livsstil. Korsets Seier.