Lisa-Mari Moen Jünge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lisa-Mari Moen Jünge

Lisa-Mari Moen Jünge (født 21. april 1988) fra Molde er en norsk journalist og modell. Hun fullførte en bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo i 2012. Samme år begynte hun å studere rettsvitenskap (jus) ved universitetet i Oslo.

9. april 2007 fikk hun tittelen Frøken Norge. Samme år representerte hun Norge i verdens største og mest prestisjetunge missekonkurranse, Miss World i Kina (Hainan, Sanya). Hun ble ikke plassert blant de 16 semifinalistene til tross for at hun fikk stor oppmerksomhet blant bookmakerne og ble spådd en 7.-plass av de totalt 106 deltagerne av Centrebet.

Hun jobber som modell/vertinne og har vært avbildet i flere norske blader.

Grunnet blant annet en omlegging av Frøken Norge konseptet, skulle hun også være Norges representant i Miss Universe 2008. Nesten et halvt år etter at det ble kjent at hun skulle reise til Miss Universe, kom det en pressemelding om at hun ikke ble godkjent av Miss Universe-organisasjonen på grunn av at hun allerede hadde "abdisert" som Frøken Norge noen måneder før den internasjonale finalen. Det ble dermed bestemt at hun skulle representere Norge i verdens 3. største missekåring, Miss International, som ble holdt 10. november 2008 i Macao i Kina. Under konkurransen ble hun rangert som nr. 2 på listen over favorittene til å vinne Miss International-tittelen. Verdens største nettsted for internasjonale missekonkurranser, globalbeauties.com, stod for rangeringen. Men til tross for mye oppmerksomhet og favorittstempel, ble hun ikke plassert blant de ti finalistene.

Hun har jobbet som sportsanker og reporter for TV 2 Sporten.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]