Hopp til innhold

Line (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Line
Generell informasjon
Utgivelsesår13. oktober 1961
Prod.landNorsk
Lengde90 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegiNils Reinhardt Christensen
ProdusentSverre Gran
(produksjonsleder)
ManusforfatterNils Reinhardt Christensen
Basert påAxel Jensens roman Line
MusikkEgil Monn-Iversen
SjeffotografRagnar Sørensen
KlippOlaf Engebretsen
Foran kamera
MedvirkendeMargarete Robsahm
Eksterne lenker

Line er en norsk film fra 1961 regissert av Nils Reinhardt Christensen. Filmen deltok i programmet ved Cannes filmfestival samme år. Filmen er basert på Axel Jensens roman med samme navn.

Filmmusikken Line: The Passionate Demons ble komponert av Egil Monn Iversen og utgitt av Warner Bros. Records Inc. på vinyl/EP i 1961.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dårlige nerver har forårsaket problemer for den unge sjømannen Jacob, og han blir tvunget til å mønstre av i Rotterdam. En doktor råder ham til å reise tilbake til Norge og snakke med faren sin, hvis tyranni var grunnlaget for Jacobs mentale tilstand og morens psykiske lidelse. Jacob vender snart tilbake til Norge. Men i stedet for å møte faren, oppsøker han sin tidligere venn Gabriel. Gabriel hjelper ham med å finne seg en ny jobb, og Jacob begynner å skrive en bok.

Jacob møter også Line, som han var veldig glad i før han dro til sjøs. Hun inviterer ham til en fest hvor de møter Laffen, som også er forelsket i Line. Line velger imidlertid Jacob, og de innleder et forhold. Men Line tror snart at hun har blitt gravid, og det oppstår konflikt mellom dem når hun ønsker å ta abort. Jakobs far sender en sjekk med penger til Jacob som en gest for forsoning, men Jacob ønsker fremdeles ikke kontakt med ham. Han tar imidlertid imot sjekken, og reiser på båt-ferie med Line.

Men når de er på ferie får de nyheten om at Laffen har blitt alvorlig skadet i en trafikk-ulykke. Jacob oppdager at Laffen var Lines første elsker. I irritasjon forlater han Line, for en annen kvinne. Men han vender senere tilbake til Line, selv om forholdet deres fremdeles er preget av konflikter. Jacob oppsøker til slutt faren sin, før han planlegger å reise til sjøs igjen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata