Lille speil på veggen der

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lille speil på veggen der
orig. Mirror Mirror
Generell informasjon
SjangerEventyr
Fantasy
Komedie
Utgivelsesår2012
Prod.landUSA
Lengde106 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørTarsem Singh
ProdusentBernie Goldmann
Ryan Kavanaugh
Brett Ratner
ManusforfatterJason Keller
Marc Klein
Melisa Wallack
MusikkAlan Menken
SjeffotografBrendan Galvin
KlippRobert Duffy
Nick Moore
Dean Zimmerman
Foran kamera
MedvirkendeLily Collins
Julia Roberts
Armie Hammer
Nathan Lane
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapRelativity Media
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Lille speil på veggen der (orig. Mirror Mirror) er en amerikansk fantasy/eventyrfilm fra 2012. Filmen er regissert av Tarsem Singh, produsert av Brett Ratner, og har Lily Collins, Julia Roberts og Armie Hammer i hovedrollene.

Filmen er basert på eventyret Snøhvit av Brødrene Grimm.

Handling[rediger | rediger kilde]

Når den elskede kongen forsvinner fra landet, tar den ond og hensynsløs kvinne (Julia Roberts) kontroll over kongeriket, og holder sin vakre 18 år gamle stedatter, Snow White (Lily Collins) som fange inne i slottet. Imidlertid kaster den nye dronningen Snow White ut og forviser henne fra landet når det viser seg at den unge, rike prins Alcott (Armie Hammer) kommer på besøk og blir tiltrukket av henne.

Vel ute på veien støter Snow White på en gjeng modige og opprørske, men snille dverger, som bestemmer seg for å huse henne. Etter hvert som Snow White føler seg mer og mer voksen og utvikler seg fra å være en jentunge til å bli en modig ung kvinne, bestemmer hun og vennene for å prøve å styrte kongeriket og bringe det tilbake til dens tidligere storhet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Saoirse Ronan ble sterkt vurdert for å spille rollen som Snow White, men aldersforskjellen mellom henne og Armie Hammer, som allerede var castet i filmen, ble for stor.
  • Alex Pettyfer, James Holzier og James McAvoy ble vurdert for rollen som prins Alcott.
  • Lily Collins gjorde audition for rollen som Snow White i denne filmens rivalprosjekt Snow White and the Huntsman (2012), men endte altså opp med den samme rollen i denne filmen i stedet. For Sam Claflin var situasjonen stikk motsatt - han gjorde audition for rollen som prins Alcott, men fikk i stedet rollen som prins William i Huntsman-versjonen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]