South by Southwest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
South by Southwest
SXSW Stack logo.svg
SXSW Guy Kawasaki Jimmy Wales.jpg
StedAustin
Tidspunktmars hvert år
Grunnlagt1987
Nettstedsxsw.com
Conan O'Brien reklamerer for dokumentarfilmen Conan O'Brien Can't Stop under SXSW 2011.

South by Southwest (SXSW) er en festival for musikk, film og interaktive medier. De tre forskjellige delfestivalene arrangeres relativt separat med forskjellige start- og sluttdatoer. Musikkfestivalen regnes som verdens største med over 1400 band som spiller hvert år. Festivalen finner sted i Austin i Texas hver mars og varer i en drøy uke (festivalen for interaktive medier i 5 dager, musikkfestivalen i 6 dager og filmfestivalen i 9 dager). Den første festivalen fant sted i 1987.

Festivalen avholdes av firmaet SXSW Inc., som planlegger og arrangerer konferanser, messer, festivaler og andre aktiviteter.

SXSW Music[rediger | rediger kilde]

SXSW Music er den største musikkfestivalen av sitt slag i verden med mer enn 2400 aktiviteter (per 2014). På festivalen kan man oppleve konserter og videoinnslag fra relevante musikkartister.

Festivalen har vokst fra 700 deltagere i 1987 til over 28 000 deltagere.

Musikere og band må selv betale for reise og overnatting. Festivalen tilbyr et kontantbeløp (100 dollar for soloartister og 250 dollar for band) eller et armbånd som gir tilgang til andre aktiviteter på festivalen.

SXSW Film[rediger | rediger kilde]

SXSW Film strekker seg over ni dager og danner rammen til et kreativt miljø for filmfolk og publikum. Festivalen er bygget opp av foredrag, paneldiskusjoner, workshop og mye mer. I 2015 var der mer enn 250 aktiviteter med 735 ulike arrangører.

SXSW Interactive[rediger | rediger kilde]

SXSW har fokus på ny teknologi og nye trender innenfor digital kommunikasjon. Festivalen består av messer, foredrag, fester og hjelp til nye virksomheter i bransjen.

Økonomisk påvirkning[rediger | rediger kilde]

SXSW er det arrangementet i Austin i Texas som har størst økonomisk betydning for byen. I 2013 ble det anslått at festivalen bidro med over 218 millioner dollar.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) South by Southwest – kategori av bilder, video eller lyd på Commons