Life… But How To Live It?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Life... But How To Live It?»)
Life… But How To Live It?
OpphavNorges flagg Oslo, Norge
Periode19881994
SjangerPunk
Aktive år1994
PlateselskapX-port Plater, Progress Records, Konkurell, Beri-Beri, Zone Productions, Ebullition.
Nettstedhttp://www.myspace.com/lifebuthowtoliveit
Medlemmer
Katja Benneche Osvold
Roger Andreassen
Tom Andreassen
Geir Petter Jensen
Andre forhold

Life… But How To Live It?, ofte forkortet LBHTLI, var et norsk hardcore/punk-band.

Historie[rediger | rediger kilde]

Life… But How To Live It? ble dannet av personer i Blitz-miljøet i Oslo i 1988. Brødrene Tom og Roger Andreassen kom opprinnelig fra Kongsvik ved Harstad, og hadde spilt sammen i bandet Barn av regnbuen der. Trommeslageren Geir Petter Jensen hadde fortid som vokalist i bodøbandet Hjertesvikt A/S. Vokalist Katja Osvold hadde liten eller ingen tidligere erfaring fra band, men hennes vokal utgjorde mye av nøkkelen til bandets suksess.[1]

LBHTLI regnes som sentrale innen den europeiske hardcore punk-scenen på begynnelsen av 90-tallet. De turnerte aktivt og ga ut skiver som også hadde appell utenfor punk-kretsene, og det gikk rykter om at de takket nei til et tilbud fra Warner. De takket dessuten nei til en lukrativ spillejobb på Roskilde-festivalen.

Sammen med band som So Much Hate og Stengte dører var de viktige ambassadører for norsk undergrunnsmusikk i Sentral-Europa. Spesielt i Tyskland opplevde Blitz-bandene et hengivent publikum og suksess, men Life... But How To Live It? spilte også mye i distriktsnorge fra nord til sør.

LBHTLI ble oppløst i 1994, men flere av medlemmene gikk videre med band som Captain Not Responsible, Drunk, Xisters, 2:20 og Danger!Man.

Gjenforeningskonserter[rediger | rediger kilde]

  • Life… But How To Live It? spilte sin første gjenforeningskonsert 3. mai 2002 i forbindelse med markeringen av Blitz' 20-årsjubileum. Konserten trakk fulle hus, og ble videooverført på storskjerm på utsiden av huset.
  • Den 31. mai 2008 sto bandet igjen på scenen i forbindelse med en minnekonsert for gitaristen Børre Løvik. Konserten som ble arrangert under Dyvekes bro i Oslo, trakk 1400 personer og var helt utsolgt.
  • Uken etter, den 7. juni 2008, spilte bandet en konsert under 25-årsjubileet for det eldste okkuperte huset i Tyskland, AU-Squat i Frankfurt am Main.

Besetning[rediger | rediger kilde]

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Life ... But How To Live It-vokalisten: – Jeg hadde lyst på det som var farlig». ballade.no. 30. mars 2020. Besøkt 24. juni 2022. «Det anerkjente hardcorebandet Life … But How To Live It innehar status nok fra den gang mer enn nok til at musikkinteresserte benka seg tett da vokasliten som voksen stilte for å fortelle. Dette var i februar, to uker før Norge lukka seg for koronaen.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]