Børre Løvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Børre Løvik
Født 19. desember 1965
Død 17. mars 2007
Yrke gitarist
Statsborger i Norge
Sjanger Punk

Børre Løvik (født 19. desember 1965, død 17. mars 2007), var en norsk gitarist fra Molde.

Børre Løvik var gitarist i en rekke norske hardcore/punk-band. Han ble regnet som en svært talentfull gitarist og fikk oppmerksomhet også utenfor punk- og hardcorescenen. Spillestilen var inspirert av hans forkjærlighet for Jimi Hendrix. I Molde spilte han i band som Psykisk terror og Bannlyst, sistnevnte ga ut en EP (på X-port Plater) og en split-tape sammen med Angor Wat fra Trondheim.

Han flyttet så til Oslo og ble med i Blitz-bandene Stengte dører og So Much Hate. Både Stengte dører og So Much Hate ble regnet blant de store norske hardcore-bandene på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet. Begge bandene gav ut flere plater og turnerte mye i Europa, spesielt Tyskland. So Much Hate alene skal ha spilt mellom 350 og 400 konserter utenlands. Han spilte senere i Captain Not Responsible. Alle disse bandene regnes i dag blant de viktigste innen norsk hardcore punk. Han var svært engasjert i den norske hardcore punkscenen og jobbet også som lydmann både på konserter og i studio med en rekke kjente og mindre kjente norske punk- og hardcoreband.

Det siste året av sitt liv bodde han i Berlin der han i en kort periode spilte i Coolerking inntil han døde i mars 2007, 41 år gammel. 30. og 31. mai 2008 ble det arrangert minnekonserter for Børre Løvik i Oslo. Band som Life... But How To Live It?, Israelvis og britiske Leatherface spilte. Det var i overkant av 1400 publikummere tilstede. Da My Midnight Creeps i 2007 mottok Spellemannprisen i kategorien rock ble Børre Løvik nevnt i takketalen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.