Leonard Part 6

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Leonard Part 6
orig. Leonard Part 6
Generell informasjon
Sjanger Komedie
Nasjonalitet USA
Utgitt 18. desember 1987
Lengde 85 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Paul Weiland
Manus Bill Cosby (historie)
Jonathan Reynolds
Produsent Bill Cosby
Musikk Elmer Bernstein
Sjeffotograf Jan de Bont
Foran kamera
Medvirkende Bill Cosby
Tom Courtenay
Joe Don Baker
Moses Gunn
Gloria Foster
Pat Colbert
Victoria Rowell
Annen informasjon
Filmformat -
Filmselskap Columbia
Eksterne lenker

Leonard Part 6 er en filmkomedie fra 1987, regissert av Paul Weiland og med Bill Cosby i hovedrollen. Cosby var også med på å skrive manus.

Handling[rediger | rediger kilde]

Bill Cosby har rollen som «Leonard Parker», en tidligere CIA-agent som igjen blir rekruttert av CIA —, denne gang for å redde verden fra slemme vegetarianere som hjernevasker dyr slik at de tar livet av folk.

Kritikk[rediger | rediger kilde]

Da filmen ble lansert i 1987 sa Bill Cosby at han var så skuffet over den at han gikk offentlig ut og anbefalte folk ikke å sløse bort penger på å se den. Cosby la mesteparten av skylden for filmens problemer på Weiland, en mann han syntes var for ung og uerfaren, selv om Cosby selv var medskribent og produsent for filmen.

Filmen utgir seg for å være en oppfølger til forgjengere som ikke eksisterer. Den opptrer også på listen over filmer som blir ansett som de verste noensinne. Leonard Part 6 vant tre Golden Raspberry Awards under den åttende Razzie-utdelingen i 1988, og ble igjen nominert til en Razzie-pris i 2005 som «verste «komedie» i løpet av våre 25 første år». Få uker etter seremonien i 1988 mottok Cosby sine tre priser live på The Fox Late Show, men han ba om å få de tre prisene utført i 24 karat (100%) gull og italiensk marmor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]