Laura Davies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Laura Davies
2009 LPGA Championship - Laura Davies (1).jpg
Født5. oktober 1963Rediger på Wikidata (57 år)
CoventryRediger på Wikidata
Beskjeftigelse GolfspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Kommandør i den britiske imperieorden, World Golf Hall of FameRediger på Wikidata
SportGolfRediger på Wikidata
Klubb(er)Myrtle Beach Seadawgs (19971997)Rediger på Wikidata

Laura Davies (født 5. oktober 1963 i Coventry i England) er en engelsk golfspiller. Hun ble profesjonell i 1985. Samme år debuterte hun på Ladies European Tour, og vant Order of Merit samtidig som hun ble kåret til Rookie of the Year (årets nykommer). I dag er hun en av få som har fått livsvarig medlemskap av LET. Hun debuterte på den amerikanske LPGA-touren i 1988, og spiller i dag på begge de to fremste dametourene. Til sammen har hun vunnet 67 turneringer i løpet av karrieren som profesjonell, 20 av dem på LPGA-touren. Hun er dermed en av de mestvinnende kvinnelige golfspillere gjennom tidene.

Davies har vunnet fire major-turneringer på LPGA-touren, i tillegg til at hun har vunnet Evian Masters to ganger, som regnes som en major på Ladies European Tour.

Hun er den eneste spiller som har deltatt i alle de 12 Solheim Cup-turneringer som har vært arrangert, fra 1990 til 2011. I disse turneringene har hun spilt 46 matcher; 22 er vunnet, 6 delt og 18 tapt. Sammenlagt har hun tilført Europalaget 25 poeng.

Davies ble i 2014 utnevnt til kommandørdame (DBE) av Order of the British Empire.[1] Hun fikk dermed rett til å føre tiltaleformen dame foran sitt navn.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Major-seire på LPGA-touren[rediger | rediger kilde]

Major-seire på LET[rediger | rediger kilde]

Kuriosa[rediger | rediger kilde]

  • Laura Davies er uttalt Liverpool-supporter, og holder seg oppdatert om resultatene dersom hun spiller turnering samtidig som Liverpool spiller kamp.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori