Laura Davies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Laura Davies
2009 LPGA Championship - Laura Davies (1).jpg
Født5. oktober 1963Rediger på Wikidata (57 år)
CoventryRediger på Wikidata
Beskjeftigelse GolfspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Kommandør i den britiske imperieorden, World Golf Hall of Fame, kommandørdame av Order of the British EmpireRediger på Wikidata
SportGolfRediger på Wikidata
Klubb(er)Myrtle Beach Seadawgs (19971997)Rediger på Wikidata

Laura Davies (født 5. oktober 1963 i Coventry i England) er en britisk golfspiller. Hun ble profesjonell i 1985. Samme år debuterte hun på Ladies European Tour, og vant Order of Merit samtidig som hun ble kåret til Rookie of the Year (årets nykommer). I dag er hun en av få som har fått livsvarig medlemskap av LET. Hun debuterte på den amerikanske LPGA-touren i 1988, og spiller i dag på begge de to fremste dametourene. Til sammen har hun vunnet 67 turneringer i løpet av karrieren som profesjonell, 20 av dem på LPGA-touren. Hun er dermed en av de mestvinnende kvinnelige golfspillere gjennom tidene.

Davies har vunnet fire major-turneringer på LPGA-touren, i tillegg til at hun har vunnet Evian Masters to ganger, som regnes som en major på Ladies European Tour.

Hun er den eneste spiller som har deltatt i alle de 12 Solheim Cup-turneringer som har vært arrangert, fra 1990 til 2011. I disse turneringene har hun spilt 46 matcher; 22 er vunnet, 6 delt og 18 tapt. Sammenlagt har hun tilført Europalaget 25 poeng.

Davies ble i 2014 utnevnt til kommandørdame (DBE) av Order of the British Empire.[1] Hun fikk dermed rett til å føre tiltaleformen dame foran sitt navn.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Major-seire på LPGA-touren[rediger | rediger kilde]

Major-seire på LET[rediger | rediger kilde]

Kuriosa[rediger | rediger kilde]

  • Laura Davies er uttalt Liverpool-supporter, og holder seg oppdatert om resultatene dersom hun spiller turnering samtidig som Liverpool spiller kamp.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori