Paula Creamer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Paula Creamer
Født5. aug. 1986Rediger på Wikidata (37 år)
Mountain View
BeskjeftigelseGolfspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedFoothill High School
NasjonalitetUSA
SportGolf

Paula Creamer (uttalt: cream-er, født 5. august 1986, i Mountain View, California) er en amerikansk profesjonell golfspiller.

Creamer begynte å spille golf 10 år gammel. Som amatør vant hun 19 nasjonale amatørturneringer, inkludert 11 AJGA-turneringer. Hun var semifinalist i U.S. Women's Amateur Championship i 2003 i en alder av 16 og nådde samme resultat i 2004. Samme år kom hun på annenplass i ShopRite ClassicLPGA-touren og delt 13. plass i U.S. Women's Open, og hun var med på det amerikanske laget i Curtis Cup. Hun vant kvalifiseringsskolen til LPGA-touren i 2004 med fem slag og fikk dermed spillerett på touren i 2005. Creamer var den yngste spilleren og den første amatøren til å vinne kvalifiseringsskolen, og hun ble profesjonell golfspiller rett etterpå.

22. mai 2005 vant Creamer Sybase Classic i New York, 18 år gammel. Dette gjorde henne til den nest yngste vinneren av en LPGA-turnering noensinne, etter Marlene Bauer-Hagge som vant sin første turnering i 1952. Noen få dager senere tok hun avsluttende eksamen ved Pendleton School i Florida. 23. juli vant hun Evian Masters, som arrangeres av LPGA i samarbeid med Ladies European Tour. Turneringen regnes som en major av Ladies European Tour, men ikke av LPGA. Med seieren ble hun den yngste og raskeste til å nå én million dollar i inntjente penger på LPGA-touren. I august 2005 vant hun NEC Open på LPGA of Japan Tour. Hun fikk også plass på det amerikanske Solheim Cup-laget, som den yngste spilleren noensinne. Creamer avsluttet 2005-sesongen som nummer 2 på LPGA-tourens pengeliste bak Annika Sörenstam, med totalt 1 531 780 dollar i pengepremier.

I 2006 ble det 14 topp-10-plasseringer, men ingen seire. Det ble det derimot i den første turneringen hun spilte i 2007, SBS Open at Turtle Bay. Hun ble også tatt ut til å spille i Solheim Cup.

I juli 2010 kom den første seieren i en LPGA-godkjent major-turnering, da hun vant US Women's Open Championship.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på LPGA[rediger | rediger kilde]

Seire på Japan Tour[rediger | rediger kilde]

Deltakelse i Solheim Cup[rediger | rediger kilde]

Seire og utmerkelser som amatør[rediger | rediger kilde]

  • 19 nasjonale seire, inkludert 11 AJGA-turneringer.
  • 2002: Medlem av det seirende amerikanske Junior Solheim Cup-laget.
  • 2003: Kåret til «årets spiller» av American Junior Golf Association (AJGA). Kåret til «årets junior» av Golfweek og Golf Digest.
  • 2004: Kåret til «årets amatør» av Golfweek og Golf Digest. Medlem av det seirende Curtis Cup-laget. Vinner av LPGA-tourens kvalifiseringsskole.

Sitater[rediger | rediger kilde]

Om navneuttalen

  • Golf Digest: It's basic, but a lot of people get it wrong: What's the proper pronunciation of your last name?
  • Paula Creamer: My name's Creamer: Paula Cream -er, like coffee creamer. On the first tee they ask me, "How do you pronounce it?" They say, "I hear 'Kramer,' I hear this, I hear that," and I say, "No, it's just the way it looks." But you know, after a while you get tired of correcting them.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]