Paula Creamer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Paula Creamer
2007 LPGA Championship - Paula Creamer.jpg
Født5. august 1986Rediger på Wikidata (34 år)
Mountain ViewRediger på Wikidata
Beskjeftigelse GolfspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
SportGolfRediger på Wikidata

Paula Creamer (uttalt: cream-er, født 5. august 1986, i Mountain View, California) er en amerikansk profesjonell golfspiller.

Creamer begynte å spille golf 10 år gammel. Som amatør vant hun 19 nasjonale amatørturneringer, inkludert 11 AJGA-turneringer. Hun var semifinalist i U.S. Women's Amateur Championship i 2003 i en alder av 16 og nådde samme resultat i 2004. Samme år kom hun på annenplass i ShopRite ClassicLPGA-touren og delt 13. plass i U.S. Women's Open, og hun var med på det amerikanske laget i Curtis Cup. Hun vant kvalifiseringsskolen til LPGA-touren i 2004 med fem slag og fikk dermed spillerett på touren i 2005. Creamer var den yngste spilleren og den første amatøren til å vinne kvalifiseringsskolen, og hun ble profesjonell golfspiller rett etterpå.

22. mai 2005 vant Creamer Sybase Classic i New York, 18 år gammel. Dette gjorde henne til den nest yngste vinneren av en LPGA-turnering noensinne, etter Marlene Bauer-Hagge som vant sin første turnering i 1952. Noen få dager senere tok hun avsluttende eksamen ved Pendleton School i Florida. 23. juli vant hun Evian Masters, som arrangeres av LPGA i samarbeid med Ladies European Tour. Turneringen regnes som en major av Ladies European Tour, men ikke av LPGA. Med seieren ble hun den yngste og raskeste til å nå én million dollar i inntjente penger på LPGA-touren. I august 2005 vant hun NEC Open på LPGA of Japan Tour. Hun fikk også plass på det amerikanske Solheim Cup-laget, som den yngste spilleren noensinne. Creamer avsluttet 2005-sesongen som nummer 2 på LPGA-tourens pengeliste bak Annika Sörenstam, med totalt 1 531 780 dollar i pengepremier.

I 2006 ble det 14 topp-10-plasseringer, men ingen seire. Det ble det derimot i den første turneringen hun spilte i 2007, SBS Open at Turtle Bay. Hun ble også tatt ut til å spille i Solheim Cup.

I juli 2010 kom den første seieren i en LPGA-godkjent major-turnering, da hun vant US Women's Open Championship.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på LPGA[rediger | rediger kilde]

Seire på Japan Tour[rediger | rediger kilde]

Deltakelse i Solheim Cup[rediger | rediger kilde]

Seire og utmerkelser som amatør[rediger | rediger kilde]

  • 19 nasjonale seire, inkludert 11 AJGA-turneringer.
  • 2002: Medlem av det seirende amerikanske Junior Solheim Cup-laget.
  • 2003: Kåret til «årets spiller» av American Junior Golf Association (AJGA). Kåret til «årets junior» av Golfweek og Golf Digest.
  • 2004: Kåret til «årets amatør» av Golfweek og Golf Digest. Medlem av det seirende Curtis Cup-laget. Vinner av LPGA-tourens kvalifiseringsskole.

Sitater[rediger | rediger kilde]

Sitat

Om navneuttalen

  • Golf Digest: It's basic, but a lot of people get it wrong: What's the proper pronunciation of your last name?
  • Paula Creamer: My name's Creamer: Paula Cream -er, like coffee creamer. On the first tee they ask me, "How do you pronounce it?" They say, "I hear 'Kramer,' I hear this, I hear that," and I say, "No, it's just the way it looks." But you know, after a while you get tired of correcting them.
Sitat

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori