Yani Tseng

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Yani Tseng
2009 Women's British Open - Yani Tseng (23).jpg
Født 23. januar 1989
Guishan
Nasjonalitet Republikken Kina
Sport golf

Yani Tseng (født 23. januar 1989) er en kvinnelig profesjonell golfspiller fra Taiwan som spiller på LPGA-touren.

Etter en kort amatørkarriere, ble Tseng profesjonell i januar 2007. Hun vant en turnering på damenes Asia-tour, og en turnering på den mindre, kanadiske profesjonelle touren. For å få innpass på den mer lukrative LPGA-touren, måtte hun gjennom en kvalifiseringsturnering, også kalt qualifying school. Hun endte på sjetteplass, som var bra nok for å få spillerettigheter på LPGA-touren sesongen 2008.

Allerede den første sesongen vant hun en major-turnering, LPGA Championship, i omspill med svenske Maria Hjorth. Hun var da den yngste som hadde vunnet denne turneringen. Hun hadde i alt ti topp-ti-plasseringer denne sesongen, hvorav fem andreplasser, og endte sammenlagt på tredjeplass på touren i inntjente penger, i tillegg til at hun ble kåret til årets nykommer. Allerede i mars 2009 passerte Tseng $2 000 000 i inntjente penger etter bare et drøyt år og 32 turneringer på LPGA-touren. I mai vant hun LPGA Corning Classic, hennes andre seier på LPGA-touren.

I 2010 vant hun sin tredje LPGA-seier, og sin andre major-turnering, da hun slo Suzann Pettersen med ett slag for å vinne Kraft Nabisco Championship. Tseng vant syv turneringer på LPGA-touren i 2011.

Tseng har også flere seire på Ladies European Tour, den første var Women's Australian Open, en turnering der både LET og den australske kvinnetouren står som arrangører. I tillegg har hun flere seire både på den asiatiske og den taiwanske kvinnetouren.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på LPGA-touren[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • Årets spiller, LPGA-touren: 2010, 2011

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori