Labyrint (norsk TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Labyrint (Norsk TV-serie)»)
Labyrint
Generell informasjon
SjangerKonkurranseprogram for barn
Prod.landNorge
Sendeår2013–
Sesonger6
Lengdeca. 30 (per episode)
SpråkNorsk
Aldersgrense6+ (Norge)
Sending
TV-kanalNRK TV og NRK Super

Labyrint er et norsk/svensk konkurranseprogram for barn som går på NRK Super. Et lag på tre barn reiser til Daidalos sin skumle labyrintverden med vanskelige oppgaver, slim og ekle robotskapninger. Margrethe Røed er programvert/reporter. Fra og med sesong fire er det Håvard Lilleheie som har rollen som Daidalos. Tidligere var det Jeppe Beck Laursen som hadde denne rollen. I siste episode av sesong 5 ble Daidalosa introdusert som Daidalos' søster. Daidalosa spilles av Silya Nymoen, og er med videre i senere sesonger.

Konseptet er utviklet av SVT i Sverige, og serien ble første gang sendt på svensk TV i 2012. Den norske versjonen er laget av NRK i samarbeid med SVT.

I 2013 ble Labyrint-spillet sluppet på 99spill, som da var NRK Super Spill. Spillet var et såkalt "flash-spill" som man kunne spille hvis man hadde Adobe Flash Player (1996 - 2020) installert i nettleseren. Det ble også sluppet en svensk versjon av spillet på SVT Spel.

Serien vant Gullruten 2016 i klassen beste barne- eller ungdomsprogram[1].

Sesong 5 ble annonsert sent i 2019, men ble utsatt på grunn av koronapandemien til 2020.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Sesong 1
Episode og tittel Lag som konkurrerer mot Daidalos Lengde
1 "Gærningene" fra Hamar 29 minutter
2 "Dreamteam" fra Ytre Enebakk 29 minutter
3 "Team Slim" fra Oslo 28 minutter
4 "Dalagjengen" fra Stordal 29 minutter
5 "Pekaillan" fra Averøy 29 minutter
6 "Superslim" fra Gjerdrum 29 minutter
7 "Mari(e)hønene" fra Trondheim 29 minutter
8 "Bergensgutta" fra Bergen 29 minutter
9 "Mega-Mot" fra Bodø 29 minutter
10 "Kings of the Labyrinth" fra Oslo 29 minutter


Konsept[rediger | rediger kilde]

Den noe onde Daidalos har brukt store deler av sitt liv på å bygge en labyrint, og nå utfordrer han barn til å prøve seg i denne. I hvert program sender Margrethe et team med tre barn av sted gjennom en teleport og ned til Daidalos' verden.

I de første labyrint-oppgavene må barna løse oppgaver og samle "livspucker" som brukes i finalen. I tillegg må de passe seg for store, skumle roboter. Blant annet møter de den slimsprutende Taurus som fanger barna i et bur eller den stinkende komposteringsmaskinen Muttern som slukker de lysende livspuckene om de ikke klarer å lede slimballer til spesielle trakter.

I finalen må barna først komme seg over et slimbasseng. Her må de hoppe fra "pute til pute", der en av dem er roterende, for å komme over til finalen på den andre siden. Hver gang noen faller i slimet, slukker Daidalos en livspuck. Til slutt må barna løse et memory-spill og finne to og to like bilder. Går de tom for livspucker, blir ett og ett barn tatt ut av spill gjennom "slimsuget" hvis de svarer feil.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Gullruten 2016». Gullruten. Arkivert fra originalen 19. oktober 2021. Besøkt 29. desember 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]