Kyllingsalat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En kyllingsalat med rucola og paprika.

Kyllingsalat er en salat med kylling som viktigste ingrediens. Andre vanlige ingredienser kan være majones, hardkokt egg, selleri, løk, paprika, sylteagurk og sennep.

I USA viser kyllingsalat (chicken salad) til enten enhver salat med kylling, eller en bestemt blandet salat bestående i hovedsak av hakket kyllingkjøtt og en dressing, for eksempel majones eller salatdressing.[trenger referanse] I likhet med tunfisksalat og eggsalat kan kyllingsalat bli servert på toppen av salat, tomat, avokado, eller en kombinasjon av disse. Den kan også brukes på smørbrød. Vanligvis blir den laget med rester av kyllingkjøtt eller med hermetisk kylling.[trenger referanse] Det kan også vise til en hagesalat med stekt eller grillet kylling (vanligvis skåret opp i terninger) på toppen.

I Europa og Asia kan salaten suppleres med en rekke dressinger, eller ingen dressing i det hele tatt, og salatdelene kan variere fra tradisjonelle blader og grønnsaker til pasta, couscous, nudler eller ris.[trenger referanse]

Den amerikanske varianten av kyllingsalat først ble servert av Town Meats i Wakefield i Rhode Island i 1863.[trenger referanse] Den opprinnelige eieren, Liam Gray, blandet kyllingrester med majones, estragon og druer.[trenger referanse] Dette ble et så populært valg på menyen at kjøttmarkedet ble omgjort til en delikatessebutikk.