Kolašin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kolašin
Колашин
Kolasin - Town view.JPG

Våpen

LandMontenegro Montenegro
TidssoneCET
Postnummer81210
Areal897 km²
Befolkning9 949 (2005)
Bef.tetthet11,09 innb./km²
Nettsidewww.kolasin.me
Politikk
BorgermesterMileta Bulatović
Posisjonskart
Kolašin ligger i Montenegro
Kolašin
Kolašin
Kolašin (Montenegro)
Kart
Kolašin
42°49′20″N 19°31′00″Ø

Kolašin (serbisk: Колашин, tyrkisk: Kolaşin) er en by og kommune i det sentrale Montenegro, ved den øvre delen av elven Tara. Den ligger mer enn 800 moh. i Moračafjellene hvor elven Morača har sitt utspring, og omgis av fjell opp til 1900 meters høyde.

I nordøst ligger Biogradska Gora nasjonalpark som omfatter fjellskogsområdet Biogradska Gora med Biogradsjøen. Disse rekreasjonsområdene er en del av fjellkjeden Bjelasica, som strekker seg over de fem nordøstlige kommunene i landet.

Biogradska Gora nasjonalpark ligger i Kolasin kommune.
Bjelasica-fjellene i august.

Byen har 2898 innbyggere, men kommunen har en total befolkning på 9949 – en av de minst folkerike i landet.[trenger referanse] Det er 51% montenegrinere og 45% serbere i Kolasin.[trenger referanse] Folketallet er økende.

Kolasin ble grunnlagt av tyrkerne1600-tallet, og etter langvarig kamp mot montenegrinerne måtte osmanene avgi byen til Montenegro på Berlin-kongressen i 1878. Under andre verdenskrig ble byen sterkt ødelagt.

Kolasin er en viktig utfartsby for skiturisme og fjellvandring, og har både vei- og togforbindelse til Serbia i nord og til Podgorica som ligger 60 km lengre sør. Bianca Resort & Spa er et luksushotell i sentrum av byen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]