Kate Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kate Andersen
Født6. juli 1924Rediger på Wikidata (96 år)
Beskjeftigelse MisjonærRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Kate Andersen (født 6. juli 1924, oppvokst på Kolbotn) har vært misjonær i Den demokratiske republikken Kongo hvor hun særlig har arbeidet med skole og utdanning. For sin innsats har hun fått Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Sør-Afrika[rediger | rediger kilde]

I 1932, da Kate Andersen var åtte år gammel, fikk hun kall til å reise ut som misjonær. Dette var under et misjonsmøte der hun fikk høre misjonærer fortelle fra arbeidet. 17 år senere, i 1949, ble Andersen sendt ut som misjonær, til Sør-Afrika. Hun ble utsendt fra pinsemenigheten Evangeliesalen i Oslo. Hun var i Sør-Afrika i fire år.

Kongo[rediger | rediger kilde]

Men det var til Belgisk Kongo (senere Zaire, i dag Den demokratiske republikken Kongo) hun hadde sitt kall. Her gjorde hun en stor innsats i skolen. Hun underviste og var en periode rektor på skolen i Bideka og administrerte den høyere skolen i Kaziba.

Tilbake i Norge[rediger | rediger kilde]

Andersen har også i 12 år gjort tjeneste ved PYMs hovedkontor (De Norske Pinsemenigheters Ytre Misjon) i Oslo. Hun var utsendt fra menigheten Evangeliesalen i Oslo, og i de perioder hun har vært hjemme i Norge, har hun deltatt i arbeid for menigheten. Etter avsluttet tjeneste, reiser Kate årlig tilbake til Kongo, sitt andre hjemland,, for å treffe venner og se hvordan arbeiet går framover.[1]

Den 2. mars 2003 overrakte ledene eldste Ronald Ringstad, i Evangeliesalen Berøa, henne Kongens fortjenstmedalje i sølv og diplom, for hennes lange innsats for misjonen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Johansen, O.; Hagen, K.; Nyen, A.N.; Kolbjørnsrud, P. og Filberg, T. 2010.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Johansen, Oddvar; Hagen, Kjell; Nyen, Astrid Neema; Kolbjørnsrud, Paul og Filberg, Trond. 2010. I all verden. Pinsemisjon i 100 år. PYM 100 år 1910-2010 (jubileumsskrift) De norske pinsemenigheters ytremisjon (PYM).