Kate Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kate Andersen
Født6. juli 1924[1]Rediger på Wikidata
Død23. juli 2011[1]Rediger på Wikidata (87 år)
Beskjeftigelse MisjonærRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Gravlagt Nordre gravlund[1]Rediger på Wikidata

Kate Johanne Andersen (født 6. juli 1924, oppvokst på Kolbotn, død 23. juli 2011) har vært misjonær i Den demokratiske republikken Kongo hvor hun særlig har arbeidet med skole og utdanning. For sin innsats har hun fått Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Sør-Afrika[rediger | rediger kilde]

I 1932, da Kate Andersen var åtte år gammel, fikk hun kall til å reise ut som misjonær. Dette var under et misjonsmøte der hun fikk høre misjonærer fortelle fra arbeidet. 17 år senere, i 1949, ble Andersen sendt ut som misjonær, til Sør-Afrika. Hun ble utsendt fra pinsemenigheten Evangeliesalen i Oslo. Hun var i Sør-Afrika i fire år.

Kongo[rediger | rediger kilde]

Men det var til Belgisk Kongo (senere Zaire, i dag Den demokratiske republikken Kongo) hun hadde sitt kall. Her gjorde hun en stor innsats i skolen. Hun underviste og var en periode rektor på skolen i Bideka og administrerte den høyere skolen i Kaziba.

Tilbake i Norge[rediger | rediger kilde]

Andersen har også i 12 år gjort tjeneste ved PYMs hovedkontor (De Norske Pinsemenigheters Ytre Misjon) i Oslo. Hun var utsendt fra menigheten Evangeliesalen i Oslo, og i de perioder hun har vært hjemme i Norge, har hun deltatt i arbeid for menigheten. Etter avsluttet tjeneste, reiser Kate årlig tilbake til Kongo, sitt andre hjemland,, for å treffe venner og se hvordan arbeiet går framover.[2]

Den 2. mars 2003 overrakte ledene eldste Ronald Ringstad, i Evangeliesalen Berøa, henne Kongens fortjenstmedalje i sølv og diplom, for hennes lange innsats for misjonen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c www.begravdeioslo.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Johansen, O.; Hagen, K.; Nyen, A.N.; Kolbjørnsrud, P. og Filberg, T. 2010.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Johansen, Oddvar; Hagen, Kjell; Nyen, Astrid Neema; Kolbjørnsrud, Paul og Filberg, Trond. 2010. I all verden. Pinsemisjon i 100 år. PYM 100 år 1910-2010 (jubileumsskrift) De norske pinsemenigheters ytremisjon (PYM).