Katawa Shoujo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Katawa Shoujo
UtviklerFour Leaf studio
UtgiverIndependent video game development
SpillmotorRen'Py
PlattformWindows, Mac OS X, Linux
Utgivelse4. januar 2012 (Engelsk) og 8. juni 2013 (Fransk)
Sjangervisuell roman, eroge, eventyrspill, Indiespill og sex and nudity in video games
Modusenspiller
Nettstedhttp://www.katawa-shoujo.com

Katawa Shoujo (norsk: Funksjonshemmede jenter) er en gratis visuell roman laget av en gruppe brukere fra 4chan, bestående for det meste av tekst og bilder, men spilleren må også ta valg som bestemmer hvordan historien vil utfolde seg.

Spille omhandler en Hisao, en gutt som etter en kraftig hjertesvikt og et langt sykehusbesøk, blir sent til Yamaku High School, en skole for funksjonshemmede. Her må han finne sin plass, og få nye venner, og kanskje finner han også den store kjærligheten. Valgene man tar avgjør hvem av de fem hovedpersonene man ender opp med og hvordan forholdet ender, enten kjærlighet, vennskap eller hat.

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

  • Hisao Nakai er personen man spiller som. Etter en dødelig hjertefeil, blir han sendt på en skole for personer med forskjellig hemninger, for å sørge for at han kan få hjelp og oppfølging. Han har problemer med å sette seg inn i sitt nye liv, som kom over han så brått.
  • Emi Ibarazaki er en energisk og glad jente. Etter en bilulykke mistet hun begge beina, men det hindrer henne ikke fra å gjøre det hun liker best, løping. Hun påfører også nesten Hisao en ny hjertesvikt ved å løpe inn i av i gangene på skolen.
  • Hanako Ikezawa ble som svert ung utsatt for en brann som tok livet av begge foreldrene hennes, og brant halve overkroppen hennes. Hun ble sent på fosterhjem hvor hun ble mobbet av de andre på grunn av de store arrene som dekker halve ansiktet hennes. Barndommen hennes har gjort henne kraftig traumatisert, og har derfor utviklet en frykt for fremmede. Når hun møter fremmede gjør hun alt hun kan for å skule ansiktet, og prøver oftest å komme seg vekk.
  • Lilly Satou er en blind jente, og Hanakos bestevenn. Hun gjør alt hun kan for å passe på henne. Hun er også veldig formell i talen, og prøver og være høflig og aksepterende mot alle hun møter.
  • Rin Tezuka mistet hendene etter en skade som kom ved fødselen. Hun bruker en gutteuniform for å unngå ukomfortable situasjoner, siden hun bruker føttene til nesten alt hun gjør. Hun er veldig tilbakelent og bryr seg lite om skole eller resten av livet. Hun er også veldig åpen om andres funksjonshemninger, og sier selv at hun "samler på personer og deres skader". (Rin sin histore er mye lengre enn noen andres)
  • Shizune Hakamich er døv, men siden hun nesten alltid har sin beste venn Misha med seg som tolk er det ikke noe problem for henne. Hun er tilitsvalgt i klassen til Hiaso, og president i elevrådet. Hun er alltid motivert til å gjøre det som trengs og ser på alt som en konkurranse.
  • Shiina Mikado bedre kjent som Misha er Shizune beste venn. Etter at de møttes i førsteklasse bestemte hun seg for å lære tegnspråk og har siden være Shizunes tolk. Spillet forteller ikke hvorfor hun er på Yamaku, selv om hun sier at det er fordi hun ønsker å bli tegnspråklærer er det spekulert i at hun har ADHD på grunn av hennes høye lydnivå og trang til å snakke hele tiden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]