Kamal el-Din Hussein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kamal el-Din Hussein
Kamel el-Din Hussein.jpg
Født2. januar 1921
Banha
Død19. juni 1999 (78 år)
Beskjeftigelse Politiker
Parti Den arabiske sosialistunion
Nasjonalitet Egypt

Kamal el-Din Hussein (født 2. januar 1921 i Banha i Qalyubia, død 19. juni 1999) var medlem av den egyptiske revolusjonære bevegelsen De frie offiserer, som engasjerte seg i å fjerne det egyptiske monarkiet og dets britiske rådgivere.

Kamal El-Din Hussein begynte på sin karriere i det egyptiske militæret i 1937. I 1938 mottok Hussein en bachelorgrad i militær vitenskap fra det egyptiske militærakademiet. Hussein tjenestegjorde deretter i en enhet tilhørende feltartilleriet. Under den andre verdenskrig kjempet han i Nord-Afrika sammen med Storbritannia mot den fremrykkende tyske hæren under ledelse av feltmarskalken Erwin Rommel .

Hussein ble etter den andre verdenskrig en av grunnleggerne av den egyptiske organisasjonen De frie offiserer, og han ble utnevnt til medlem av rådet som styrte i Egypt for en kortere periode etter den egyptiske revolusjonen i 1952. Under styret til president Gamal Abdel Nasser ble Hussein minister for sosiale saker i 1954, og senere ble han minister for utdannelse. Kamal El-Din Hussein ble kort tid før sin død diagnostisert med leverkreft, og han døde 19. juni 1999, i en alder av 78 år. Ved hans begravelse var blant andre den egyptiske presidenten Hosni Mubarak til stede.