Jubelblues

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jubelblues

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Historien om Jubelblues startet i 1995, da Arle Hjelmeland og Johnny Augland startet prosjektet «Boogie og blues i eit skulehus».

I 2005 ble det nytt prosjekt med Stein Urheim, og den nye besetningen endret navn til «Buldreblues».

I 1997 ble Good Time Charlie (GTC) kontaktet av Sigbjørn Nedland i NRK angående det kommende barnemusikkalbumet "Kvirre Virre Vitt". Dette prosjektet involverte flere norske artister som deltok med nye innspillinger av kjente norske barnesanger. GTCs tolkning av sangen "Nede på stasjonen" ble positivt mottatt og fikk betydelig radiospilling. En musikkvideo ble også produsert på den historiske Setesdalsbanen.

Jubelblues[rediger | rediger kilde]

2013 markerer et vendepunkt da hele Good Time Charlie ble en del av prosjektet, under navnet «Jubelblues». Dette ble begynnelsen på et nytt kapittel i bandets historie.

Med familiekonseptet Jubelblues har Good Time Charlie truffet innertier i det å spille blues for barn i alle aldre. Jubelblues er gøy for små og store. Her kan alle delta – det handler om å få brukt spontaniteten sin på en god og lekende måte.

Good Time Charlie bruker ofte teknikken syng-og-få-svar / call and response i musikken sin. Call and response er en musikalsk teknikk og formidlingsstil der en musikalsk frase eller linje, kjent som "call" (oppfordring), blir etterfulgt av en respons eller kontrastende frase, kjent som "response" (svar). Denne dynamiske interaksjonen skaper en dialogisk struktur i musikken, ofte brukt for å engasjere lytterne og opprettholde en energisk atmosfære.

Musikken er energisk rhythm and blues i kjent Good Time Charlie-stil. Tekstene er på sunnfjorddialekt, og sangene er lette å synge med på. Her er mye humor, ville sprell på bluesgitar, og fri fantasi!

Good Time Charlie har stort engasjement for rhythm and blues som musikkform og har en unik evne til å skape inkluderende og kreativ kontakt med publikum.

Konserter og turneer[rediger | rediger kilde]

Med platene «Draumeblues og blåsus» (2013), «Jubel og skrubbsår» (2015),  «Lakenskrekk» (2018) og «Full rulle» (2023) har bandet turnert landet rundt.

Bandet har blant annet spilt på Bergenfest Ung, Den Musikalske Stamvegen, Nattjazz, Vossa Jazz, Sildajazz, Jazz på Jølst, Canal Street Festival, Nidaros Bluesfestival, Notodden Blues Festival, Kongsberg Jazzfestival, og Hamar Jazzfestival

Jubelblues har også vært flittig brukt på turneer for Kulturtanken og DKS, og er med på Kulturtankens nye satsing – Meir nynorsk i DKS.

Radiolisting[rediger | rediger kilde]

Sanger fra Jubelbluesplatene er å finne på spillelistene til NRK Radio Super.

Sitater og referanser[rediger | rediger kilde]

Jubelblues er en av de mest vellykkede skolekonserter jeg har sett, mye på grunn av bandets evne til å knytte kontakt med elevene. Maja Skanding – Ballade


Hatten av for Full rulle. Den kan bli en hit. Øyvind Pharo – Bluesnews


Dette har barn fortjent! Tekstene er morsomme, uhøytidelige og til tider små eventyr i seg selv. Samtidig oppleves det hele som spontant, nært og inkluderende for både stor og små. Det er imidlertid ikke bare tull og tøys, det er også gitt plass til litt samfunnskritikk der det trengs. Pekefingeren er derimot fraværende, men vi skjønner hva det dreier seg om. Svein Andersen – Aftenposten

Bravo for barneblues med kule tekster og tøffe låter. Det er få barneplater som svinger som denne. Allsangfaktoren er høy. Tekster som er morsomme og til tider fulle av eventyrlyst og sprelske påfunn. Anbefales for små og store. Per Randers Haukås – Bergensavisen

Tekstane på dette albumet kommuniserer godt og vert verken for vanskeleg for borna eller for enkle for dei vaksne. Øyvind Vågnes – Dag og Tid


Nok en fulltreffer av en barneplate! Herlige barneanarkistiske tekster. Øyvind Pharo – Bluesnews


Jeg tenker at det er veldig få plateutgivelser som dette som favner både gammel og ung i evig tid. Johnny Andreassen – Bluesnews


Konserten var ei magisk stund for små og store. Tone Mannsåker – Radio Folgefonn

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Arle Hjelmeland (1995 til d.d.) – sang, munnspill, kazoo

Johnny Augland (1995 - 1998) – gitar, piano, sang

Stein Urheim (2005 – 2013) – gitar, diverse strengeinstrument, sang

Steinar Karlsen (2013 til d.d.) – gitar, sang

Morten Skage (2013 til d.d.) – bass, sang

Einar Olsson (2013 til d.d.) – trommer, sang

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

Draumeblues og blåsus[rediger | rediger kilde]

Utgivelsesdato: 13.10.2013

Plateselskap: Good Time Records

Innspilt og mikset av Morten Skage i Studio 5071, Bergen

Master: Morten Lund

Jubel og skrubbsår[rediger | rediger kilde]

Utgivelsesdato: 06.11.2015

Plateselskap: Apollon Records

Innspilt og mikset av Morten Skage i Gamle bestyrarboligen, Parken, Vaksdal

Master: Morten Lund

Lakenskrekk[rediger | rediger kilde]

Utgivelsesdato: 16.11.2018

Plateselskap: Good Time Records

Innspilt og mikset av Morten Skage i Sporlyd studio, Vaksdal

Master: George Tanderø

Full rulle[rediger | rediger kilde]

Utgivelsesdato: 10.11.2023

Plateselskap: Good Time Records

Innspilt av Morten Skage i Studio 5071, Bergen

Miks: Bård Ingebrigtsen

Master: George Tanderø

Referanser[rediger | rediger kilde]