Juan Sandoval Íñiguez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Juan Sandoval Íñiguez
Juan Sandoval Íñiguez.jpg
Født28. mars 1933 (85 år)
Yahualica de González Gallo Municipality
Utdannet ved Gregoriana
Beskjeftigelse Katolsk prest
Nasjonalitet Mexico
Livssyn Den romersk-katolske kirke

Juan Sandoval Íñiguez (født 28. mars 1933 i Yahualica i Jalisco, Mexico) er en av Den katolske kirkes kardinaler, og erkebiskop av Guadalajara i Mexico.

Sandoval Íñiguez studerte til prest i Mexico og i Roma, og ble ordinert i Roma i 1957. I 1961 kom han tilbake til Mexico og ble satt til å virke i presteseminaret der, førs som dosent og senere som rektor. I 1988 ble Sandoval Íñiguez utnevnt til koadjutor-biskop av Ciudad Juárez, og etterfulgte som ordinarie biskop i 1992.

Sandoval Íñiguez ble erkebiskop av Guadalajara i april 1994 og ble kardinal senere samme år.

Hans forgjenger, kardinal Juan Jesus Posadas Ocampo, var blitt myrdet året før. I 2002 fortalte kardinal Juan Sandoval Íñiguez at han hadde mottatt dødstrusler fordi han vil gjenåpne etterforskningen av mordet på sin forgjenger. Kardinal Sandoval hadde uttrykt tvil om den offisielle versjonen av kardinal Posadas' død og talt om et «komplott». Ifølge den offisielle versjonen ble kardinal Posadas drept den 24. mai 1993 nær flyplassen i Guadalajara da han havnet i en skuddveksling mellom to rivaliserende narkotikabander. Også biskop Felipe Aguirre, som også gjentatte ganger stilte spørsmålstegn ved kardinal Posadas' død, mottok drapstrusler.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]