Jovana Janković

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jovana Janković
Jovana Janković.jpg
Født25. april 1981 (37 år)
Beograd
Ektefelle Željko Joksimović (2012–)
Utdannet ved Universitetet i Beograd
Beskjeftigelse Skuespiller, arrangementvert, journalist, programleder
Nasjonalitet Serbia
Språk Serbisk

Jovana Janković (født 25. april 1981 i Beograd, Serbia) er en serbisk TV-personlighet.

I mai 2008, sammen med Željko Joksimović, var hun vert for den 53. utgaven av Eurovision Song Contest som ble holdt i Beograd. Janković startet sin tidlige TV-karriere i en alder av 19 år samtidig som hun gikk på universitetet. Hun fikk tilbud om jobb fra BKTV i 2001, der hun begynte som en underholdnings-reporter. Regissør Aleksandar Tijanić ga henne et tilbud om å begynne arbeide hos den nasjonale serbiske kringkasteren i 2005.

Den 4. mars 2008 ble det annonsert at hun sammen med sangeren Željko Joksimović, skulle være medvert under Eurovision Song Contest i Beograd for 2008, som ble avholdt mellom 20. og 24. mai 2008 på Beograd Arena. I mars 2010 ble det bekreftet at Jovana Jankovic hadde planer om å forlate TV-stasjonen RTS. Hun ville i stedet bli medvert for et nytt morgenshow på det populære privateide serbiske nettverket RTV Pink.

I begynnelsen av 2008, etter en fem års forhold, ble hun forlovet med Aleksandar Zeremski (tidligere redaktør i BKTV og sjefen hennes mens hun arbeidet der). De brøt senere forlovelsen, men ble sett offentlig igjen da de deltok på Antonis Remos-konserten på Beograd Sava Centar. Ved slutten av desember 2008 fantes det opplysninger om at paret forventet et barn sammen, men disse ryktene viste seg senere å være falske.