Josh Klinghoffer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Josh Adam Klinghoffer
Josh Klinghoffer-Roxy Theatre-Los Angeles-22-09-2011 - Copie (2).jpg
Født3. okt. 1979Rediger på Wikidata (43 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerAlternativ rock
InstrumentGitar, Bass, piano, keyboard, vokal
StemmetypeBaryton
Aktive år1995 - idag
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Red Hot Chili Peppers
Tidligere band
John Frusciante
Ataxia
Beck
Dot Hacker
The Bicycle Thief
Gnarls Barkley
Warpaint Red Hot Chili Peppers

Joshua Adam Klinghoffer (født 3. oktober 1979) er en amerikansk multiinstrumentalist, best kjent som gitarist i det amerikanske funk-rock bandet Red Hot Chili Peppers. Han erstattet i 2009 gitarist John Frusciante.

Klinghoffer har vært tilknyttet flere band gjennom årene som musiker. Sammen med Frusciante har han gitt ut flere album, og de dannet et kortvarig band ved navn Ataxia. Han har også turnert og gjort innspillinger sammen med blant annet Gnarls Barkley, PJ Harvey og Beck. I 2008 dannet Klinghoffer et nytt band ved navn Dot Hacker hvor han er låtskriver, sanger og gitarist. Dette var omtrent samtidig som John Frusiancte informerte resten av Red Hot Chili Peppers at han forlot gruppen. Klinghoffer som hadde vært en nær venn av bandet siden slutten av 90-tallet og blant annet turnert sammen med dem på slutten av deres Stadium Arcadium tour i 2007, ble spurt om å være deres nye gitarist og gikk inn i denne rollen i juli 2009. Han var med på utgivelsen av to studioalbum sammen med bandet, I'm With You fra 2011 og The Getaway fra 2016.

I 2012 ble han innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame som medlem av Red Hot Chili Peppers, og ble med sine 32 år den yngste noensinne som ble innlemmet.

I november 2019 utga Klinghoffer et nytt soloprosjekt under navnet Pluralone. Bassist Flea fra Red Hot Chili Peppers spiller på flere av låtene. 15. desember kom nyheten at Klinghoffer sluttet som gitarist i Red Hot Chili Peppers, og at tidligere gitarist John Frusciante var tilbake i bandet for andre gang.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]