John The Whistler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

John The Whistler (født på 60-tallet i Afrika)[1] er artistnavnet til den belgiske artisten Umberto Carli.

I 1994 komponerte han låten til Beckie Bells singel In The Name Of Love.[2] Noen år senere begynte han å spre demoer blant plateselskaper, men svaret var alltid det samme; «Gode melodier, men hvor er teksten?». Umberto besteme seg da for å bruke fler ord i sine sanger, men la samtidig på plystring i dem.

Han ga kun ut ett album, It's Crazy (2001). Som Holly Dolly, Crazy Frog, og Gummibear, dukket en animert karakter opp i musikkvideoene og synger med til sangene. I John The Whistlers tilfelle, er det en antropomorfedyr med stor nese og store ører, kledd i menneskelig klær. Albumet ble utgitt av Edel Records. Axel Breitung deltok på albumet som produsent og remixer til tre av sangene; She's My Girl, It's Crazy og Wild Wild Web.

Etter å ha gjort suksess i Danmark, Norge, Tyskland og Israel med sin første singel kalt «I'm in love», kom han med en ny singel kalt Tell me, fra samme album.

Hans musikkstil er dance, tyggegummipop/bubblegum dance, sammen med plystring. Singelen I'm in love fikk relativt gode plasseringer sommeren 2000, blant annet en 5.-plass på det høyeste på VG-lista.[3] Samme sang er covret at flere artister i senere tid, blant dem Alexander Rybak og Fabrizio Faniello.

John The Whistler ble spådd en meget god fremtid, men stagnerte helt, ga aldri ut flere album og det er ikke kjent om han har avsluttet prosjektet eller ikke.

Mange mener at prosjektet var en døgnflue, og et av de beste eksempler på one-hit wonder. Fremdeles spilles hans sanger, særlig I'm in love, rundt om i Europa. Umberto Carli er bosatt i Belgia, og noe av det siste man har hørt til ham, er at han deltok i Kypros' utvelgelse til Eurovision 2006.[4]

I mellom 2008 og 2010 skal han derimot han vært med å produsere fire låter for barnegruppen Vox Angeli, inspirert av gruppen Angelis som er styrt av Simon Cowell.[5]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
  • 2001: It's Crazy
Singler
  • 2000: I'm in love
  • 2001: Tell me
Medvirkning
  • 1994: In The Name Of Love
  • 2006: Melodi Grand Prix 2006 Kypros (deltager)

Referanser[rediger | rediger kilde]musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.