João Ribeiro de Barros

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
João Ribeiro de Barros
Født4. apr. 1900Rediger på Wikidata
Jaú
Død20. juli 1947Rediger på Wikidata (47 år)
Jaú
BeskjeftigelseFlyger Rediger på Wikidata
NasjonalitetBrasil

João Ribeiro de Barros (født 4. april 1900, død 20. juli 1947) var den første av tre amerikanske flyvere  som fløy fra Europa til Amerika. Den 28. april 1927, krysset han Atlanterhavet med et Savoia-Marchetti S. 55 sjøfly - «Jahú». Under flyvningen hadde han selskap av tre andre: João Negrão (co-pilot), Newton Braga (navigatør) og Vasco Cinquini (mekaniker). De fire flygere fløy fra Genova i Italia, til Santo Amaro (São Paulo), med mellomlandinger i Spania, Gibraltar, Kapp Verde og Fernando de Noronhas, i brasiliansk territorium.

Historie[rediger | rediger kilde]

De Barros var student ved Ateneu Jauense og fullførte videregående skole ved Instituto de Ciências e Letras av São Paulo. Han ble betraktet som en flink student.

I 1919 forlot han skolen og bestemte seg for å ta utdannelse som flyver USA. Den. 21. februar 1923 fikk han sertifikat No. 88 fra Inernational League i Frankrike. Han startet sin pilotkarriere i Frankrike, og har fikk mer trening i luftakrobartikk og navigasjon og som pilot i USA og luftakrobatikk i Tyskland.

I 1926 startet  han  et prosjekt: å gjennomføre en flyvning fra Italia til Brasil med sjøfly - alene og uten støtte fra skip.

Se også[rediger | rediger kilde]