Jesse Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jesse Jones
Født1981Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse RapperRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Jesse Jones
Sjanger hiphop
Aktive år2007-2014
PlateselskapTee Productions, EMI

Jesse Jones (egentlig Jonas Tekeste,[1] født 1981) er en norsk rapper fra Haugenstua i Oslo.

Debutalbumet ble lagt ut for salg på iTunes 21. februar 2011. Musikkalbumet er produsert av den norske produsenten Tommy Tee, og Vinni fra Paperboys og den svenske rapperen Ken Ring medvirker på albumet.

Jesse Jones har en kriminell bakgrunn, og i en dokumentar om han, sendt på TV 2 i desember 2010, forteller han åpenhjertig om sin fortid. Han har vært fengslet flere ganger, blant annet for vold mot politimenn og besittelse av narkotika. Han ble dømt til 2 års fengsel etter at han knivstakk en politbetjent, en straff han sonet 16 måneder av. Det var i studioet i fengslet han startet sin interesse for rap

Jesse Jones hadde albumet 12 blokker og 1 vei inn i 2010 før han ble borte fra rapmiljøet. Sangene han er mest kjent for er «Gategutt» og «Drabant», mye på grunn av hans kritiske og usensurerte tekster.[trenger referanse]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «En badboy i norsk hiphop». Lokalavisen Groruddalen. 14. januar 2009. Arkivert fra originalen 28. desember 2010. Besøkt 20. mai 2011. 
Musical notes.svgDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.