Jeg er en rømling fra lenkegjengen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jeg er en rømling fra lenkegjengen
orig. I Am a Fugitive from a Chain Gang
Generell informasjon
Utgivelsesår1932
Prod.landUSA
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMervyn LeRoy
ProdusentHal B. Wallis
Foran kamera
MedvirkendePaul Muni
Glenda Farrell
Helen Vinson
Noel Francis
DistributørWarner Bros.
Eksterne lenker

Jeg er en rømling fra lenkegjengen (originaltittel: I Am a Fugitive from a Chain Gang) er en amerikansk dramafilm fra 1932 regissert av Mervyn LeRoy med Paul Muni, Glenda Farrell, Helen Vinson og Noel Francis i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sersjant James Allen forsøker å vende tilbake til det sivile livet etter første verdenskrig, men hans krigserfaring gjør ham rastløs. Familien hans føler at han burde være takknemlig for en kjedelig jobb som kontorist, men han ønsker å begynne som ingeniør. Men ufaglært arbeidskraft finnes det mer enn nok av, og det blir vanskelig for Allen å finne seg fast arbeid. Han synker etter hvert ned i fattigdom, og en bekjent tvinger ham til å delta i et ran. Politiet ankommer umiddelbart, og Allen blir arrestert.

Allen blir dømt til fengsel, men stikker av og kommer seg til Chicago, hvor han blir en suksess i bygge-bransjen. Han blir involvert med innehaver av et pensjonat, Marie Woods, som oppdager hemmeligheten hans, og presser ham til et ulykkelig ekteskap. Men Allen møter snart, og blir forelsket i, Helen, og ønsker skilsmisse fra Marie som forråder ham til myndighetene. Allen må derfor forsøke å stikke av en gang til.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Paul Muni og Glenda Farrell

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]