Jane the Virgin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jane the Virgin
Jane the Virgin
Generell informasjon
SjangerDrama, komedie, romantisk, satire
Prod.landAmerikansk
Introduksjonsår2014
Lengde42 min. (per episode)
SpråkEngelsk, spansk
Foran kamera
Kommentert avAnthony Mendez
Medvirkende
Bak kamera
ProdusentPaul Sciarrotta, Meredith Averill, Corinne Brinkerhoff, David S. Rosenthal, Josh Reims, Gina Lamar, Mark Grossan, Sean Canino
Basert påJuana la virgen 
av Perla Farías
TittelmusikkKevin Kiner
KomponistKevin Kiner
FotoLowell Peterson, Xavier Grobet
Prod.selskapPoppy Productions, RCTV International, Electus, Warner Bros. Television, CBS Television Studios
Sending
Periode13. oktober 2014 (2014-10-13)i dag
TV-kanalThe CW
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
Offisiell nettside

Jane the Virgin er en amerikansk satirisk dramaserie utviklet av Jennie Snyder Urman. TV-serien har gått på den amerikanske kanalen The CW siden 13. oktober 2014, og i Norge går serien på TV 2 Bliss. Den er løst basert på den venezuelanske telenovelaen Juana la Virgen, som ble skapt av Perla Farías. Gina Rodriguez spiller hovedrollen som Jane, en ung kvinne fra en svært religiøs familie som feilaktig blir inseminert av legen. Hun gjør seg kjent med donoren og må ta et vanskelig valg om hun skal beholde barnet eller ikke. TV-serien bruker en rekke begreper fra latinske telenovelaserier.

Jane the Virgin fikk god kritikk for alle sine tre sesonger. Rodriguez vant en Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolle i en musikal- eller komedieserie under den 72. Golden Globe-utdelingen i 2015. Serien ble nominert til prisen for beste musikal- eller komedieserie. Den har også vunnet en pris fra det amerikanske filminstituttet, og blitt nominert til seks Critics' Choice Television Awards. Filmpolitiet roste rolleskildringen til Rodriguez: «[Hun] er både morsom, sår og sterk i Jane the Virgin. Hun er velsignet med bøttevis av karisma, og mestrer kunsten å leke med stereotypiene samtidig som hun effektivt bryter de ned.»[1]

Tredje sesong hadde premiere 17. oktober 2016 på The CW og ble sendt utover høsten 2016 og våren 2017.[2] Fjerde sesong ble sendt høsten 2017 og våren 2018, og en siste sesong skal ha premiere høsten 2018.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

  • Gina Rodriguez som Jane Villanueva, en 23 år gammel religiøs kvinne som blir gravid etter å ha blitt kunstig befruktet ved en feiltakelse. Etter å ha møtt Rafael og hørt situasjonen hans bestemmer hun seg for å føde barnet og deretter gi det til Rafael og konen hans, Petra, men Jane og Rafael begynner etter hvert å få følelser for hverandre. Jane ender opp med å få en gutt som heter Mateo Gloriano Rogelio Solano Villanueva.
  • Andrea Navedo som Xiomara «Xo» Villanueva, Janes utadvendte mor. Xiomara var bare 16 år da hun fikk Jane, som er grunnen til at Jane heller vil vente med å miste jomfrudommen etter ekteskap enn å gjøre den samme feilen moren hennes gjorde. Xiomara er en danselærer men drømmer om å ha en sangkarriere.
  • Yael Grobglas som Petra Solano (fødselsnavn: Natalia) er Rafaels kone som er et medlem av en tsjekkisk kriminalitetsring som giftet seg med Rafael for å stjele formuen hans, men over tid forelsket hun seg i han. Hun spiller også Anezka, Petras savnede tvillingsøster som levde et tøft liv i Tsjekkia.
  • Justin Baldoni som Rafael Solano, den 31 år gamle eieren av Marbella-hotellet og den biologiske faren til Janes barn. Som serien utvikler seg, får han følelser for Jane, og har planer om å skille Petra etter at de oppdaget affæren hennes.
  • Ivonne Coll som Alba Villanueva, Janes religiøse bestemor. Det er Alba som oppfordrer Jane til å vente med å miste jomfrudommen hennes før ekteskap. Selv om hun sjeldent snakker engelsk forstår hun språket.
  • Brett Dier som Michael Cordero jr., en 29 år gammel detektiv og mannen til Jane. I sesong 1 vet han om Petras affære og presser henne sånn at hun sørger for at ekteskapet hennes fortsatt er intakt, slik at Jane vil gi barnet til dem. Michael viser til stadighet at han misliker Rafael. Michael har ansvaret for jakten på Sin Rostro, en høyprofilert narkolanger. I sesong 2 gifter Jane og Michael seg.
  • Jaime Camil som Rogelio de la Vega, en berømt telenovelastjerne som er Janes biologiske far. Han prøver å få et forhold til sin nyoppdagede datter i løpet serien. Rogelio har også følelser for Xiomara, som var kjæresten hans på videregående.

Biroller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Disse vinner Golden Globe i natt». Filmpolitiet. 10. januar 2016. Besøkt 14. april 2016. 
  2. ^ Porter, Rick (11. mars 2016). «'The Flash', 'The 100' and even 'Crazy Ex-Girlfriend' renewed: All 11 CW series picked up for 2016-17». TV by the Numbers. Besøkt 14. april 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]