Jane the Virgin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jane the Virgin
Generell informasjon
SjangerDrama, komedie, romantisk, satire
Prod.landAmerikansk
Sendeår2014
Sesonger5
Lengde42 min. (per episode)
SpråkEngelsk, spansk
Aldersgrense13 (Norge)
Basert påJuana la virgen 
av Perla Farías
Foran kamera
KommentatorAnthony Mendez
Medvirkende
Bak kamera
Skaper(e)Perla Farías, Jennie Snyder Urman
ProdusentPaul Sciarrotta, Meredith Averill, Corinne Brinkerhoff, David S. Rosenthal, Josh Reims, Gina Lamar, Mark Grossan, Sean Canino
TittelmusikkKevin Kiner
MusikkKevin Kiner
FotoLowell Peterson, Xavier Grobet
Prod.selskapPoppy Productions, RCTV International, Electus, Warner Bros. Television, CBS Television Studios
Sending
Periode13. oktober 2014 (2014-10-13)31. juli 2019 (2019-07-31)
TV-kanalThe CW
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Jane the Virgin er en amerikansk satirisk dramaserie utviklet av Jennie Snyder Urman. TV-serien har gått på den amerikanske kanalen The CW siden 13. oktober 2014, og i Norge går serien på TV 2 Bliss. Den er løst basert på den venezuelanske telenovelaen Juana la Virgen, som ble skapt av Perla Farías. Gina Rodriguez spiller hovedrollen som Jane, en ung kvinne fra en svært religiøs familie som feilaktig blir inseminert av legen. Hun gjør seg kjent med donoren og må ta et vanskelig valg om hun skal beholde barnet eller ikke. TV-serien bruker en rekke begreper fra latinske telenovelaserier.

Jane the Virgin har fått god kritikk for sine første tre sesonger. Rodriguez vant en Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolle i en musikal- eller komedieserie under den 72. Golden Globe-utdelingen i 2015. Serien ble nominert til prisen for beste musikal- eller komedieserie. Den har også vunnet en pris fra det amerikanske filminstituttet, og blitt nominert til seks Critics' Choice Television Awards. Filmpolitiet roste rolleskildringen til Rodriguez: «[Hun] er både morsom, sår og sterk i Jane the Virgin. Hun er velsignet med bøttevis av karisma, og mestrer kunsten å leke med stereotypiene samtidig som hun effektivt bryter de ned.»[1]

Tredje sesong hadde premiere 17. oktober 2016 på The CW og ble sendt utover høsten 2016 og våren 2017.[2] Fjerde sesong ble sendt høsten 2017 og våren 2018, og den siste sesongen hadde premiere høsten 2018.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen finner hovedsakelig sted i Miami, og beskriver de overraskende og dramatiske hendelsene som finner sted i livet til Jane Gloriana Villanueva: en hardtarbeidende, religiøs, venezuelansk-amerikansk kvinne. En doktor inseminerer henne med sæd, ved en feiltagelse, under en lege-kontroll. For å gjøre vondt verre, er den biologiske faren til dette barnet en gift mann, en tidligere playboy og en kreft-overlevende. Mannen er også den nye eieren av hotellet hvor Jane arbeider, og var også hennes tidligere forelskelse fra ungdomstiden deres.

I tillegg til å tilpasse seg graviditeten og deretter å være en mor, blir Jane møtt med mange spørsmål om fremtiden og yrkeskarrieren sin. Hun må også velge mellom faren til babyen hennes, eller den nye kjæresten hennes. Etter hvert som serien utvikler seg, forandres problemene etter hvert som barnet hennes vokser, forfatter-karrieren hennes går fremover, og familie-medlemmene hennes utvikler deres egne handlingslinjer i løpet av TV-serien. Noen av handlingene inkluderer problemer med immigrasjon-status, forskjellige helse-problemer eller andre aspekter i livene deres.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

  • Gina Rodriguez som Jane Villanueva, en 23 år gammel religiøs kvinne som blir gravid etter å ha blitt kunstig inseminert og befruktet ved en feiltakelse. Etter å ha møtt donoren, Rafael og hørt situasjonen hans bestemmer hun seg for å føde barnet og deretter gi det til Rafael og konen hans, Petra. Men Jane og Rafael begynner etter hvert å få følelser for hverandre. Jane ender opp med å få en gutt som heter Mateo Gloriano Rogelio Solano Villanueva.
  • Andrea Navedo som Xiomara «Xo» Villanueva, Janes utadvendte mor. Xiomara var bare 16 år da hun fødte Jane, og er grunnen til at Jane heller vil vente med å miste jomfrudommen til etter ekteskap enn å gjøre den samme feilen moren. Xiomara er en danselærer og drømmer om et eget dansestudio og en sangkarriere.
  • Yael Grobglas som Petra Solano (fødselsnavn: Natalia) er Rafaels kone. I utganspunktet var hun et medlem av en tsjekkisk kriminalitetsring og giftet seg kun med Rafael for å stjele formuen hans, men over tid forelsket hun seg i han. Hun spiller også Anezka, Petras savnede tvillingsøster som levde et tøft liv i Tsjekkia.
  • Justin Baldoni som Rafael Solano, den 31 år gamle eieren av Marbella-hotellet og den biologiske faren til Janes barn. Som serien utvikler seg, får han følelser for Jane, og har planer om å skille seg fra Petra etter at han oppdaget affæren hennes.
  • Ivonne Coll som Alba Villanueva, Janes svært religiøse bestemor. Det er Alba som oppfordrer Jane til å vente med å miste jomfrudommen hennes før ekteskap. Selv om hun sjeldent snakker engelsk forstår hun språket.
  • Brett Dier som Michael Cordero jr., en 29 år gammel detektiv og kjæresten til Jane. I sesong 1 vet han om Petras affære og presser henne sånn at hun sørger for at ekteskapet hennes fortsatt er intakt, slik at Jane vil gi barnet til dem. Michael viser til stadighet at han misliker Rafael. Michael har ansvaret for jakten på Sin Rostro, en høyprofilert narkolanger. I sesong 2 gifter Jane og Michael seg.
  • Jaime Camil som Rogelio de la Vega, en berømt telenovelastjerne som er Janes biologiske far. Han prøver å få et forhold til sin nyoppdagede datter i løpet serien. Rogelio har også følelser for Xiomara, som var kjæresten hans på videregående.

Biroller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Disse vinner Golden Globe i natt». Filmpolitiet. 10. januar 2016. Besøkt 14. april 2016. 
  2. ^ Porter, Rick (11. mars 2016). «'The Flash', 'The 100' and even 'Crazy Ex-Girlfriend' renewed: All 11 CW series picked up for 2016-17». TV by the Numbers. Arkivert fra originalen 12. mars 2016. Besøkt 14. april 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]