Hopp til innhold

Jan Warholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jan Warholm
Født11. mai 1956Rediger på Wikidata (68 år)
Porsgrunn
BeskjeftigelseKunstner Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Jan Warholm (født 11. mai 1956 i Porsgrunn) er en norsk kunstner. Sammen med sin hustru Camilla Warholm har han en stor spennvidde i sine arbeider som omfatter lysestaker, skulpturer, møbler og utsmykninger. Materialene som benyttes er i hovedsak jern og syrefast stål med elementer av glass, stein, tre og speil. Noen av deres utsmykninger finnes på:

Også på cruisebåter har de utsmykninger:

  • "Radisson Seven Seas Voyager"
  • "Oceania Regatta"
  • "Oceania Insignia"

Jan Warholm henter mye inspirasjon fra havet og benytter myke organiske former. Camilla Warholm bruker enkle, rene linjer som gir eleganse. De driver galleriet Designjern på Agnes ved Stavern, hvor de også har sin bolig.

Warholms seneste skulptur «På vei inn i fremtiden» ble i 2008 montert i Color Lines nye ferjeterminal på Revet i Larvik. Skulpturen som forestiller en ny gallionsfigur på vei mot nye mål, ble bestilt av terminalbyggets byggherre Cosmic Bygg, og gitt som innvielsesgave til Colour Line. Det er et reisende menneske som utfordrer selve tyngdekraften på vei mot nye mål. Kroppen av syrefast stål er et moderne materiale som står i sterk kontrast til hodet som er en kulestein, formet av naturen gjennom tusener av år.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata