Jan Vincens Steen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jan Vincens Steen
Født19. okt. 1950Rediger på Wikidata (73 år)
Vang
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
NasjonalitetNorge

Jan Vincens Steen (født 19. oktober 1950 i Vang i Hedmark) er en norsk journalist og kommunikasjonsrådgiver.

Steen eier og driver mediebedriften Steenmedia.no . Han bruker journalistikk og foto som metode til det meste av arbeidet sitt. Han har gjennom mange år vært spesielt opptatt av flyktningers evne og mulighet til å delta i samfunnsdebatten. Med sin bakgrunn fra avisbransjen og fotografering har han de siste årene blant annet trent flyktninger på mottak i Norge, i den store flyktningleiren Dadaab, Kenya, og i Beirut og Saida i Libanon.

Jan Vincens Steen har utdannelse fra Universitetet i Oslo i engelsk, sosiologi og historie (1972–1977) og har arbeidet som lærer i Moelv og i Oslo. Steen satt i styret i Det Norske Studentersamfund (DNS) som kulturansvarlig i 1974.

Han ledet Avis i Skolen i Norske Avisers Landsforbund (nå Mediebedriftene) fra 1981 til 2008.

Jan Vincens Steen har bidratt til å opprette og videreutvikle Unge Lesere-prosjekter i flere land, blant annet Indonesia, Thailand, Laos og Serbia. Steen satt i World Association of Newspapers(WAN) sin Young Readers Committee in en årrekke og utførte undersøkelser om utbredelsen av Unge Lesere arbeid internasjonalt og om unges medievaner.

Steen har skrevet to bøker i mediekunnskap sammen med Annlaug Vik Nilsson (1948–2008), Med avisen til kunnskap (Cappelen 1988)[1] og 101 tips i mediekunnskap (Aschehoug 1990).[2]

Jan Vincens Steen satt i UNICEF Norges hovedstyre med Erik Kreyberg Normann som president 2000–2002. I 2016 / 2017 er han engasjert i å utarbeide pedagogisk materiell for Bergen kommune og Bergen2017 som skal brukes i forbindelse med VM i landeveissykling i 2017. Han fortsetter som veileder i etablering av et mediealternativ i Somalia. Gjennom World Stringers Ltd (Steen eier 50 %) har han arbeidet med ungt entreprenørskap i Bosnia Hercegovina (i samarbeid med Handel og Kontor), og i Libanon (i samarbeid med Young Solidarity for Palestine). Steen har mottatt flere arbeidsstipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og tre ganger fra Sasakawa Foundation.

Han mottok i 2008 utmerkelse fra den indonesiske avisutgiverforeningen for sin innsats i oppbyggingen av Unge Lesere-program i landet.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Med avisen til kunnskap av Annlaug Vik Nilsson». bokelskere.no (engelsk). Besøkt 28. august 2017. 
  2. ^ bokhylla.no
  3. ^ Budstikke, Nordre Aker. «Avispris til Steen». Nordre Aker Budstikke. Besøkt 28. august 2017.