Løver og Tigre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Løver og Tigre var et kortvarig musikalsk samarbeid mellom Hot Club de Norvège, Sverre Knudsen og Chris Erichsen fra The Aller Værste! og Geir «Bulle» Underdal fra Kaare og partiet, Siste Dagers Hellige og Betong Hysteria.

Jon Larsen var den eneste fra Hot Club de Norvege som spilte live med Løver og Tigre. Gruppens eneste album ble til ved at de tre rockemusikerne spilte inn sine spor først, deretter arrangerte Jon Larsen det for Hot Club de Norvege, som la på sine instrumenter, og til sist la Sverre Knudsen på vokal og mixet det hele. Låtskriver og produsent var Sverre Knudsen.

Musikalsk blandet bandet elementer av new wave, punk og jazz. Bandet ga i 1983 (innspilt 1982) ut plata Grr (Plateselskapet Norge) i 3000 eksemplarer, hvorav 2000 hadde håndmalt omslag, mens de resterende hadde et omslag med bilder fra malingsprosessen som tok en dag. Med de håndmalte eksemplarene fulgte et vedleggsark med tekster og bandbilder.

Bandet spilte inn en musikkvideo i 1983, "Tema fra Løver og Tigre", innspilt direkte på VHS, hvilket var både nytt musikkmedium og nytt teknisk format på den tiden. Videoen er lagt ut på YouTube. Her ser vi hele originalbandet, men Per Frydenlund har steppet inn for Ivar Brodahl på fiolin.

I 2010 ble "Grr..." gjenutgitt på CD av Plastic Strip Press, med en live-konsert fra Henie Onstad KunstsenterHøvikodden som bonus. Her hører vi flere tidligere uutgitte verk, og et neodadaistisk artpunk band på høyden.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

På plata:

Andre medlemmer:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]