Løver og Tigre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Løver og Tigre var et kortvarig musikalsk samarbeid mellom Hot Club de Norvège, Sverre Knudsen og Chris Erichsen fra The Aller Værste! og Geir «Bulle» Underdal fra Kaare og partiet, Siste Dagers Hellige og Betong Hysteria.

Jon Larsen var den eneste fra Hot Club de Norvège som spilte live med Løver og Tigre. Gruppens eneste album ble til ved at de tre rockemusikerne spilte inn sine spor først, deretter arrangerte Larsen det for Hot Club de Norvege, som la på sine instrumenter, og til sist la Sverre Knudsen på vokal og mixet det hele. Låtskriver og produsent var Sverre Knudsen.

Musikalsk blandet bandet elementer av new wave, punk og jazz. Bandet ga i 1983 (innspilt 1982) ut plata Grr (Plateselskapet Norge) i 3000 eksemplarer, hvorav 2000 hadde håndmalte omslag, mens de resterende hadde et omslag med bilder fra malingsprosessen, som tok en dag. Med de håndmalte eksemplarene fulgte et vedleggsark med tekster og bandbilder.

I 1982 spilte bandet inn musikkvideoen Tema fra Løver og Tigre, direkte på VHS, som på det tidspunktet var både et nytt musikkmedium og et nytt teknisk format. På videoen medvirker hele originalbandet, men Per Frydenlund har steppet inn for Ivar Brodahl på fiolin.[trenger referanse]

I 2010 ble Grr... gjenutgitt på CD av Plastic Strip Press, med opptak fra en live-konsert fra Henie Onstad KunstsenterHøvikodden som bonus. CD-en inneholder også flere tidligere uutgitte verk.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

På plata:

Andre medlemmer:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]