Sigrid Edvardsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sigrid Edvardsson
Født26. desember 1967 (56 år)
BeskjeftigelseDanser Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Sigrid Edvardsson (født 26. desember 1967) er en norsk koreograf og danser. Hun er utdannet ved Statens Balletthøgskole, danselinjen, og videreutdannet ved Peridance Center, New York City.

Sigrid Edvardsson jobbet som frilansdanser med base i Oslo, mest kjent for sitt arbeid i [Ingun Bjørnsgaard Prosjekt], Dans Design (blant annet avslutningsseremonien under Vinter-OL 1994 i Lillehammer), dessuten deltatt i ulike forestillinger på Nastionaltheatret, Det Norske Teateret og diverse prosjekter med koreografene Ina Cristel Johanessen, Un-Magritt Nordseth, Karen Foss, Karene Lyngholm og Øyvind Jørgensen, Kompani Wee med flere.

Hun er tildelt Statens 3-årige arbeidsstipend i to omganger, og fikk kritikerprisen for IBPs forestilling «Sleeping Beauty». I 2005 dannet Sigrid Edvardsson teater/danskompaniet Edvardsson & Berggren sammen med forfatter og dramatiker Arne Berggren. Debuterte som skuespiller i en liten rolle i TV-serien Seks som ossTV 2, våren 2007. I 2007 var hun sammen med Arne Berggren en av menneskene bak musikalen Snø og ild. Spiller rollen som Tara B. Hansen i TV-serien Hvaler av Arne Berggren.