Irene Nordli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Irene Nordli
Født23. desember 1967 (51 år)
Beskjeftigelse Kunstner, billedhugger
Nasjonalitet Norge

Irene Nordli (født 23. desember 1967), professor i keramisk kunst ved KHIO, er en norsk billedkunstner og kunsthåndverker fra Lørenskog. Hun er bosatt i kunstnerborettslaget Trolltun på Bøler i Oslo og arbeider i Oslo og i Heestrand i Sverige.

Irene Nordli lager porselensfigurer og skulpturer hvor hun blant annet kombinerer det dyriske og det menneskelige - gjerne i et burleskt uttrykk. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger nasjonalt og internasjonalt. Hun har også laget flere offentlige utsmykninger, blant annet ved Asker kulturhus, Lillestrøm sentrum, Halden fengsel, Mesterfjellet skole og Bodø videregående skole.

Irene Nordli har siden uteksamineringen fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 1996 hatt en rekke galleri- og museumsutstillinger i inn- og utland. Nordli underviser også i keramisk kunst på avdelingen Kunst- og håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Irene Nordli fikk Statens Garantiinntekt for kunstnere i 2010. I 2017 mottok hun Kunsthåndverkprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kunsthåndverkpris for Rotfylling». Besøkt 17.10.2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]