Irene Nordli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Irene Nordli
Født23. des. 1967Rediger på Wikidata (56 år)
BeskjeftigelseKunstner, billedhugger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Irene Nordli (født 1967) er en professor i keramisk kunst ved KHIO[1], er en norsk billedkunstner og kunsthåndverker fra Lørenskog.

Hun er bosatt i kunstnerborettslaget Trolltun på Bøler i Oslo og arbeider i Oslo og i Heestrand i Sverige.

Irene Nordli lager porselensfigurer og skulpturer hvor hun blant annet kombinerer det dyriske og det menneskelige - gjerne i et burleskt uttrykk. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger nasjonalt og internasjonalt. Hun har også laget flere offentlige utsmykninger, blant annet ved Asker kulturhus, Lillestrøm sentrum, Halden fengsel, Mesterfjellet skole og Bodø videregående skole.

Irene Nordli har siden uteksamineringen fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 1996 hatt en rekke galleri- og museumsutstillinger i inn- og utland. Nordli underviser også i keramisk kunst på avdelingen Kunst- og håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Irene Nordli fikk Statens Garantiinntekt for kunstnere i 2010.[2] I 2017 mottok hun Kunsthåndverkprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bjerke, Mona Pahle (24. januar 2024). ««Altfor mye av alt»». NRK. Besøkt 24. januar 2024. «Irene Nordli er en anerkjent skulptør i norsk sammenheng. | Hun er professor i keramikk på Kunsthøgskolen i Oslo, og hun er innkjøpt blant annet av Nasjonalmuseet for kunst.» 
  2. ^ «Tildeling 2010. Statens garantiinntekt for kunstnere» (Pdf). Regjeringen.no. Besøkt 17. august 2021. 
  3. ^ «Kunsthåndverkpris for Rotfylling». www.aftenposten.no. 15. oktober 2017. Besøkt 24. januar 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]