Asker kulturhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Asker kulturhus, mai 2010

Asker kulturhus er et norsk kulturhus i Asker kommune, Akershus. Det ble åpnet høsten 2004 og hadde en pris på 423 millioner kroner (lånefinansiert).

Bortsett fra kinoen, Asker kino, er Asker kulturhus bygget, eid og driftet av Asker kommune. Kulturhuset har 26 fast heltidsansatte.[når?]

Bygget består av seks etasjer og har glassfasade ut mot torg. Det har kino i kjeller, bibliotek (Asker bibliotek) og galleri for Asker kunstforening i første etasje, saler og bar i andre etasje, kontorer og møterom for kulturhusadministrasjonen samt forskjellige enheter i tredje, fjerde og femte etasje. Biblioteket er ett av Norges mest besøkte.

Størrelsen er 25 000 kvadratmeter, hvorav 7 000 er næringslokaler. De befinner seg i sjette etasje.

Asker kulturhus har tre saler; en hovedsal med sitteplasser til 390 personer samt to «black box»-saler.[1] Dessuten eksisterer det en prøvesal/utleiesal.

Asker kulturhus har en rekke kunstgallerier, deriblant ett i tilknytning til biblioteket.

To millioner kroner er anvendt på utsmykking av Asker kulturhus.

Foran Asker kulturhus er det en skulpturpark med varde og vannspeil, kalt Bakerløkka etter et bakeri med utsalg og kafé som tidligere lå der kulturhuset ble bygd.

Asker kulturhus har dessuten et seniorsenter for de over 67 år, kulturverksted for unge mellom tretten og tyve, samt tre serveringssteder.

Kulturhussjef per 2020 er Jan Erik Lindøe[2], som etterfulgte Live Gulsrud.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om kulturhuset». Asker Kulturhus. Besøkt 20. desember 2020. 
  2. ^ «Om kulturhuset». Asker Kulturhus. Besøkt 20. desember 2020. «Ledere : KULTURSJEF Jan Erik Lindøe»