Irene Myrbostad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Irene Myrbostad
Født3. mai 1956Rediger på Wikidata (68 år)
BeskjeftigelseDesigner Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Irene Therese Myrbostad (født 3. mai 1956 i Kristiansand) er en norsk hatte- og tekstilkunstner. Hun er vokst opp i Fræna i Møre og Romsdal, og bosatt i Drøbak. Myrbostad er mest kjent for sin produksjon av skulpturelle hatter Arkivert 11. november 2016 hos Wayback Machine. og for å ha utviklet en teknikk med å klippe en slags filigranmønstre i hattefilt. I tillegg til hatteproduksjonen har hun arbeidet med en-til-en plagg. Irene Myrbostad har hatt en rekke utstillinger Arkivert 18. januar 2017 hos Wayback Machine. hvorav flere separate. I utgangspunktet arbeidet Myrbostad med billedkunst, men foretok en dreining mot den skulpturelle hatten og selve hattefaget i starten av 90-tallet. I 2009 hadde Myrbostad for første gang en utstilling med en serie fotografier, med arbeidstittelen head poems "en poetisk fantasi konsentrert om kvinnehodet".

Irene Myrbostad hadde i flere år et hatteverksted på EgertorgetKarl Johansgate i Oslo, i den tidligere dikterstuen til forfatteren Hans Henrik Holm, eldste sønn av den kjente Hatte-Holm. I en kortere periode hadde Myrbostad også verksted i Hamnegata i Molde.

Verv[rediger | rediger kilde]

Irene Myrbostad var leder av foreningen Norske Modister og Hattedesignere i perioden 2010 - 2005 og stod i spissen for foreningens utadrettede virksomhet på kunstarenaen. Foreningen gjennomførte en rekke større medlemsutstillinger i hennes lederperiode. Hun var kurator for foreningens utstillingsaktiviteter i 2016 - 2011.

Myrbostad hadde initiativet[1] til å starte Drøbak Kunstnerforum, en interesseforening for profesjonelle kunstnere i Frogn kommune. Foreningen ble formelt dannet i 2009 og hun ledet foreningen i ett år. Kunstnerforumet har nå eget, kunstnerstyrt galleri i samarbeid med Creative Galleri og Rammeverksted i Niels Carlsens gate i Drøbak.

Annet[rediger | rediger kilde]

Arrangerte i 2009 og 2011 Poesirepublikk i Drøbak hvor flere kjente norske diktere[2] og andre deltok.

Pris[rediger | rediger kilde]

Tildelt Oslo bys kulturstipend i 2007.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Endresen, Ole (28. januar 2009). «Drøbak-kunstnere samler seg i kveld». Østlandets Blad. 
  2. ^ «Poesi i Drøbak». 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]