Ingvild Nagell-Dahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingvild Nagell-Dahl
Født6. januar 1973 (47 år)
Ektefelle Trond Nagell-Dahl (2009–)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Instrumentvokal
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Ingvild Nagell-Dahl (født Pedersen, 6. januar 1973Gjøvik) er en norsk sanger.

Hun gikk på musikklinja på Tranberg videregående skole og startet som freelance musiker da hun var ca. 20 år. Nagell-Dahl har vært å se i mange musikalske sammenhenger. Hun har en rekke opptredener på NRK-programmet Beat for beat bak seg og var en av tre hoved-vokalister på TV3s underholdningsprogram Singing Bee. Siden 2009 har hun vært den kvinnelige vokalisten i lørdagsunderholdningen på TV 2 Skal vi danse?.

Nagell-Dahl deltok i Melodi Grand Prix i 2003 med låten Anyway You Want It og kom på en 8.-plass.

Hun er gift med pianist Trond Nagell-Dahl som hun også opptrer mye sammen med i forskjellige sammenhenger. De bor på Gjøvik med 3 barn. I 2003 var hun ferdig utdannet barnevernspedagog ved Høgskolen i Lillehammer.

I 2013 fikk hun knuter på stemmebåndet, og måtte ta en pause fra sangeryrket. Samme år ble hun ansatt som assistentlærer ved Raufoss videregående skole.[1]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Medvirkning

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Oppland Arbeiderblad - Pop-dronningen som ble assistentlærer». www.oa.no (norsk). 15. februar 2014. Besøkt 17. november 2017. 
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)