Ingjerd Egeberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingjerd Egeberg
Født19. mai 1967Rediger på Wikidata (54 år)
Moelv[1]Rediger på Wikidata
Ektefelle Geir BergkastetRediger på Wikidata
Utdannet ved Kunsthøgskolen i OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Siddisprisen (2001)Rediger på Wikidata

Ingjerd Egeberg (født 19. mai 1967 i Drammen) er en norsk skuespiller og teaterinstruktur og -administrator. Hun har bosatt seg med mann og barn på den gamle embedsgarden Dusgård ved Moelv i Ringsaker som hun og ektemannen Geir Bergkastet kjøpte i 2010. På denne garden har forfatterne Conrad Nicolai Schwach, Barbra Ring, Ronald Fangen og Nils Lie bodd.

Egeberg vokste opp i Moelv. Hun gikk naturfaglinja på videregående og deretter teaterlinjen ved Romerike Folkehøgskole. Så gikk hun på Bibelskole, blant annet med opphold i Hellas. Her var hun med på oppsøkende teater. Hun fulgte grunnkurs i sosialantropologi og til slutt skuespillerutdannelse fra Statens teaterhøgskole.

Ingjerd Egeberg har mange års erfaring som teaterskuespiller. Hun var i flere år fast engasjert som skuespiller ved Hålogaland Teater i Tromsø, deretter ved Rogaland Teater i Stavanger, i perioden 2000-2005 som teatersjef.

Ingjerd Egeberg debuterte på filmlerretet i 2000 som Janne i Pål Jackmans Detektor. Senere har hun spilt Toril Houg i Tyven, Tyven (2001), Liv Steen i Ved kongens bord (2005) og Maria (hovedrolle) i Marias menn (2006).

I TV-ruta har Egeberg vært med som Clara i Turbulent sone (2000), som Therese, Monicas mor i Thomas P. (2007), som Solveig Melby i Kodenavn Hunter, del 2 (2008) og som Eva Verås i Mammon (2014).

Hun har vært med på følgende oppsetninger på Nasjonalteatret:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]