Ingjerd Egeberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ingjerd Egeberg
Født19. mai 1967Rediger på Wikidata (56 år)
Moelv[1]
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedKunsthøgskolen i Oslo
EktefelleGeir Bergkastet
NasjonalitetNorge
UtmerkelserSiddisprisen (2001)

Ingjerd Egeberg (født 19. mai 1967 i Drammen) er en norsk skuespiller, teaterinstruktør og tidligere teatersjef ved Rogaland Teater.

Bakgrunn og utdannelse[rediger | rediger kilde]

Egeberg vokste opp i Moelv. Hun gikk naturfaglinja på videregående, og deretter teaterlinjen ved Romerike Folkehøgskole. Så gikk hun på bibelskole, blant annet med opphold i Hellas, der hun var med på oppsøkende teater. Etter å ha tatt grunnkurs i sosialantropologi tok hun skuespillerutdannelse fra Statens teaterhøgskole.

Teater[rediger | rediger kilde]

Ingjerd Egeberg har mange års erfaring som teaterskuespiller. Hun var i flere år fast engasjert som skuespiller ved Hålogaland Teater i Tromsø, deretter ved Rogaland Teater i Stavanger. I perioden 2000–2004 var hun teatersjef ved Rogaland Teater.[2] I 2007 begynte hun som skuespiller ved Nationaltheatret i Oslo.[2]

Roller på Nathionaltheatret[rediger | rediger kilde]

Hun har vært med på følgende oppsetninger på Nationaltheatret:

Film og TV[rediger | rediger kilde]

Ingjerd Egeberg debuterte på filmlerretet i 2000 som «Janne» i Pål Jackmans Detektor. Senere har hun spilt «Toril Houg» i Tyven, Tyven (2001), «Liv Steen» i Ved kongens bord (2005) og hovedrollen som «Maria» i Marias menn (2006).

Egeberg har også medvirket i flere TV-produksjoner, som «Clara» i Turbulent sone (2000), som «Therese» i Thomas P. (2007), som «Solveig Melby» i Kodenavn Hunter, del 2 (2008) og som «Eva Verås» i Mammon (2014).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b «Ingjerd Egeberg | Nationaltheatret». www.nationaltheatret.no (norsk). Besøkt 19. juni 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]