Inger Elin Utsi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Inger Elin Utsi
Født26. juli 1975Rediger på Wikidata (48 år)
BeskjeftigelsePolitiker, skuespiller Rediger på Wikidata
Embete
PartiNorske Samers Riksforbund
NasjonalitetNorge

Inger Elin Kristina Ivarsdatter Utsi (født 26. juli 1975) er en norsk-samisk skuespiller som har medvirket i flere filmer.

Hun har spilt i blant annet Ofelaš (Veiviseren) og Kautokeino-opprøret. Hun spilte også i TV-serien Hjerterått, produsert av Original Film. TV-serien ble sendt på NRK Super vinteren 2013. Der spilte hun karakteren «Elna». Hun vokste opp i Kautokeino. Utsi har jobbet som kommunikasjonsrådgiver ved UiT - Norges arktiske universitet, med kontorsted Alta. Hun har både økonomisk - og journalistutdanning. Hun har tidligere jobbet i NRK, Altaposten og TV Nord.

I dag jobber hun som seniorrådgiver for Sannhets- og forsoningskommisjonen, som er oppnevnt av Stortinget. Sekretariatet er plassert ved UiT Norges arktiske universitet, Tromsø.

Hun stilte til valg ved Sametingsvalget 2013 for NSR i nordre valgkrets. Hun ble ikke stemt inn direkte, men overtok i form av vararepresentant for Silje Karine Muotka, da Muotka ble valgt inn i Sametingsrådet. Hun satt på Sametinget i en periode. Hun har også vært engasjert i flere verv blant annet i Norsk Tjenestemannslag og LO.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]