Toril Bakken Kåven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Toril Bakken Kåven
Født10. apr. 1968Rediger på Wikidata (56 år)
Alta
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedUniversity of Surrey
PartiNordkalottfolket
NasjonalitetNorge

Toril Bakken Kåven (født 10. april 1968) er sametingsrepresentant for Nordkalottfolket (tidligere Finnmarkslista) i Valgkrets 3 Nordre, for sametingsperiodene 2013-2017 og 2017 - 2021. Hun sitter også som medlem i plan- og finanskomiteen.

Hun satt også på Sametinget i perioden 2005-09, og var da medlem av plan- og finanskomiteen, og i perioden 2009-13, da hun også var leder i nærings- og kulturkomiteen og nestleder i møtelederskapet.

Ved siden av politikken er hun eier, direktør og rådgiver i BK Rådgivning, og hun har vært med og etablere Nordlysmat, som driver med arktiske matprodukter. Mye av sin yrkesmessige bakgrunn er fra reiselivsnæringen, der hun bl.a. har vært reiselivsleder for Svalbard næringsutvikling, og foreleser i Internasjonale reiselivsfag og bærekraftig turisme ved Høgskolen i Finnmark.

Selv har hun en mastergrad i reiseliv fa University of Surrey i England og Universitetet i Gent i Belgia, i tillegg til en cand.mag. fra Høgskolen i Finnmark og italiensk grunnfag fra Universitetet i Bergen.

Hun er gift og har ett barn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]