Hopp til innhold

Inge Aarhaug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Inge Aarhaug
Født15. mars 1954Rediger på Wikidata (70 år)
Kamerun
BeskjeftigelseSanger, musiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Inge Aarhaug (født 15. mars 1954 i Kamerun) er en norsk musiker, låtskriver og snekker, kjent som Trubadur-X.

Aarhaug kom til Norge første gang som tenåring. Han kjøpte seg snart en gitar og bega seg ut i verden. I flere år var han vise- og gatesanger i India, Afrika, Iran, Irak, Tyrkia og Japan. I Frankrike var han orkester- og plateartist. I USA var det Country & Western i seks måneder før han reiste videre til Sør-Amerika. Der mønstret han på et cruiseskip som dansemusiker.

Han behersker mange stilarter, og hans plater har vært spilt på Radio Luxemburg og på Norsktoppen og han har hatt sine TV-opptredener.

Han er æresruss i Valdres og betegnes som Beitostølens «store sønn».[1][2]

Aarhaug kan betegnes som Stand Up Trubadur, for han bruker snakketøyet like mye som det musikalske og legger stor vekt på publikums deltagelse. Han er med sine to sønner et av de store trekkplastrene på Trubaburfestivalen på Beitostølen.[3][4]

Aarhaug er sønn av diakon og misjonær Aksel Aarhaug (1921-2000) og jordmor Sigrid Kruse Aarhaug (1921-2009), far til programleder og vokalist Nicholas Carlie fra 1. ekteskap med Lisa Carlie,[5] og til musikerne Stein Inge og Guttorm Aarhaug fra 2. ekteskap med Astrid Fossen.[6]. Han er fetter til kompnist og musiker Bjørn Kruse, musiker og arrangør Philip Kruse, og barnebarn til Just Kruse (1886-1962).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata