Hopp til innhold

Ikke Krøll med Zohan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ikke Krøll med Zohan
orig. You Don't Mess with the Zohan
Generell informasjon
Utgivelsesår6. juni 2008
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde117 minutter min.
SpråkEngelsk
Hebraisk
Tullearabisk
Bak kamera
RegiDennis Dugan
ProdusentAdam Sandler
Jack Giarraputo
ManusforfatterAdam Sandler
Robert Smigel
Judd Apatow
MusikkRupert Gregson-Williams
SjeffotografMichael Barrett
KlippTom Costain
Foran kamera
MedvirkendeAdam Sandler
John Turturro
Emmanuelle Chriqui
Nick Swardson
Lainie Kazan
Rob Schneider
Annen informasjon
Budsjett$90 millioner
Prod.selskapRelativity Media
Happy Madison Productions
Eksterne lenker

Ikke Krøll med Zohan (originaltittel: You Don't Mess with the Zohan) er en amerikansk actionkomedie fra 2008. Filmen ble publisert den 6. juni 2008 i USA, og den 15. august 2008 i Storbritannia.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Zohan Dvir (spilt av Adam Sandler) er et medlem av Israels forsvar, men som har blitt lei av de evige konfliktene i landet hans. Han drømmer om å begynne som frisør i USA. Når han snakker om sine drømmer til foreldrene sine, så gjør de narr av ham. Senere er Zohan med i ett oppdrag mot en palestinsk terrorist-gruppe som blir ledet av Zohans erkefiende, Fatoush "Phantom" Hakbarah (spilt av John Turturro) og Zohan forfalsker sin egen død. I all hemmelighet kommer han seg på et fly til New York City, for å forfølge sin drøm om å bli frisør, og han tar i bruk et alias "Scrappy Coco" etter to hunder (som het Scrappy og Coco) som han møtte på flyet til New York. Etter sin ankomst til USA forsøker Zohan øyeblikkelig å finne seg arbeid som frisør og stylist. Han forsøker mange forskjellige salonger, men ingen ønsker å ansette ham på grunn av hans manglende arbeidserfaring.

Zohan blir venn med Michael (spilt av Nick Swardson) og møter også en annen israeler som heter Oori, eier en elektronikk-butikk. Oori kjenner igjen Zohan fordi Zohan var så berømt i hjemlandet, men han lover å holde Zohans identitet hemmelig. Zohan blir med Oori til et område på Manhattan befolket med mange immigranter fra Midtøsten, inkludert fra Palestina og Israel. Zohan ber om jobb i en salong eid av en palestinsk kvinne ved navn Dalia, men Dalia lar ham bare feie gulvene. Men når en av hennes stylister plutselig slutter og forlater kundene deres, begynner Zohan å klippe håret deres. Han gir dem eksepsjonell hårklipp. Hans rykte sprer seg raskt blant de eldre kvinnene på Manhattan, noe som får Dalias virksomhet til å blomstre,. Dette opprører Grant Walbridge (Michael Buffer) en bedriftsmagnat som forsøker å kjøpe ut alle lokale leietakere i området slik at han kan bygge en stor berg-og-dalbane.

Zohan blir identifisert av den palestinske drosje-sjåføren Salim (splt av Rob Schneider) som overbeviser vennene sine, Hamdi og Nasi, om å hjelpe ham drepe Zohan. Men etter en rekke mislykkede forsøk velger de å kontakte "Phantom" og overbevise ham om å komme til New York for å finne Zohan. I mellomtiden har Zohan forelsket seg i Dalia, og han forteller henne, Michael og Gail om hans sanne identitet. Phantom dukker opp og konfronterer Zohan, men Zohan nekter å slåss mot ham.

Dalia avslører at hun er søsteren til Phantom, og hun overbeviser broren sin om å samarbeide med Zohan. De slår seg sammen for å redde bolig-området fra Grant Walbridge. Phantom innrømmer at han alltid ønsket å selge sko, i stedet for å være terrorist. Israelerne og palestinerne samarbeider om å bygge opp området, og forvandler det til et kjøpesenter. Phantom åpner en sko-butikk der. Oori flytter sin elektronikk-butikk der. Zohan og Dalia velger å gifte seg, og de åpner en skjønnhetssalong sammen. Zohans foreldre dukker opp, og støtter drømmen hans om å bli frisør. Faren hans ber Zohan klippe håret hans, noe Zohan gjør med glede.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Adam Sandler.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]