Ignatius C. Wang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ignatius C. Wang
Bishop Ignatius Wang.JPG
Født27. februar 1934 (85 år)
Beijing
Beskjeftigelse Katolsk prest
Nasjonalitet USA

Ignatius Cheng Wang (født i 1934 i Beijing i Kina) er pensjonert katolsk hjelpebiskop i erkebispedømmet San Francisco i USA. Han var den første østasiat som ble utnevnt til det katolske bispeembede i De forente stater.

Han ble født Wang Cheng i Beijing som den femte av åtte barn i en familie som hadde vært katolsk i tolv generasjoner. Han gikk på katolske skoler og begynte på presteseminar i Aberdeen i Hongkong. Prestevielsen fulgte i 1959 i Hongkong.

På grunn av det kommunistiske styre kunne han ikke vende tilbaketil Fastlands-Kina for å virke som prest, og ble sendt for videre studier til Roma. I 1962 tok han doktorgrad i kirkerett.

Veien tilbake til prestetjeneste i hjemlandet var fremdeles sperret, og han tok da en stilling i øystaten Grenada i Karibia som sogneprest. Senere ble han også generalvikar for stedet bispedømme.

I 1974 flyttet han til San Francisco for å være nær sin søster som var blitt enke, hadde svekket helse og hadde små barn. Da hun døde, ble han barnas verge.

Han tjenestegjorde i en rekke menigheter, i det erkebiskoppelige tribunal og som koordinator for det kinesiske apostolat. San Francisco har en meget stor kinesisk-amerikansk befolkning.

Han ble utnevnt og ordinert til titulærbiskop og hjelpebiskop for San Francisco i 2002, og fratrådte av aldersgrunner 16. mai 2009.