Ignatius C. Wang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ignatius C. Wang
Bishop Ignatius Wang.JPG
Født27. februar 1934 (84 år)
Beijing
Beskjeftigelse Katolsk prest
Nasjonalitet USA
Livssyn Den romersk-katolske kirke

Ignatius Cheng Wang (født i 1934 i Beijing i Kina) er pensjonert katolsk hjelpebiskop i erkebispedømmet San Francisco i USA. Han var den første østasiat som ble utnevnt til det katolske bispeembede i De forente stater.

Han ble født Wang Cheng i Beijing som den femte av åtte barn i en familie som hadde vært katolsk i tolv generasjoner. Han gikk på katolske skoler og begynte på presteseminar i Aberdeen i Hongkong. Prestevielsen fulgte i 1959 i Hongkong.

På grunn av det kommunistiske styre kunne han ikke vende tilbaketil Fastlands-Kina for å virke som prest, og ble sendt for videre studier til Roma. I 1962 tok han doktorgrad i kirkerett.

Veien tilbake til prestetjeneste i hjemlandet var fremdeles sperret, og han tok da en stilling i øystaten Grenada i Karibia som sogneprest. Senere ble han også generalvikar for stedet bispedømme.

I 1974 flyttet han til San Francisco for å være nær sin søster som var blitt enke, hadde svekket helse og hadde små barn. Da hun døde, ble han barnas verge.

Han tjenestegjorde i en rekke menigheter, i det erkebiskoppelige tribunal og som koordinator for det kinesiske apostolat. San Francisco har en meget stor kinesisk-amerikansk befolkning.

Han ble utnevnt og ordinert til titulærbiskop og hjelpebiskop for San Francisco i 2002, og fratrådte av aldersgrunner 16. mai 2009.