IaMmE

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
IaMmE
OpphavHouston, Texas
Periode2010–dags dato
Tidligere navnI.aM.mE, I aM mE
SjangerHiphop, popping,
«brain banging»
Aktive år2010
Medlemmer
Phillip «Pacman» Chbeeb
Di «Moon» Zhang
Brandon «747» Harrell
Olivia «Chachi» Gonzalez
Dzajna «Jaja» Vankova
Emilio «Millie» Dosal
Andre forhold

IaMmE, også kjent som I.aM.mE eller I aM mE er en amerikansk dansegruppe fra Houston, Texas. Gruppen er mest kjent for å ha vunnet America's Best Dance Crew i 2011. De ble den første vinnergruppen med forskjellige kjønn og første vinneren fra sør i USA.

IaMmE er også kjent for sin egne dansestil kalt «brain banging», som går ut på at man oppfatter et bilde som noe annet enn det faktisk er, noe som kan referere til optisk illusjon. Initialene I, M og E i navnet står for Inspire, Motivate og Energize, og bakgrunnen for navnet «IaMmE» ble forklart av Phillip Chbeeb i uken før finalen da han sa «hvis du ikke er redd for å være deg selv, kan du gjøre dine villeste drømmer en virkelighet».[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Phillip «Pacman» Chbeeb, Di «Moon» Zhang og Brandon «747» Harrell har tidligere vært med i dansegruppen Marvelous Motion Crew[2], og ble spurt om de ville delta i America's Best Dance Crew sesong 4 og sesong 5, men siden Phillip «Pacman» Chbeeb hadde kontrakt med So You Think You Can Dance på det tidspunktet, kunne de ikke delta. I 2010 ble Marvelous Motion oppløst, og Chbeeb, Zhang og Harrell dannet gruppen IaMmE. Det ble holdt audition for gruppen i Houston, Texas i slutten av 2010. De kvalifiserte danserne ble Olivia «Chachi» Gonzalez, Dzajna «Jaja» Vankova og Emilio «Millie» Dosal.

Gruppen begynte å legge ut videoer av deres øving til America's Best Dance Crew på YouTube. En av dem var videoen «The Brain Bang», som var første gang de viste fram sin egne stil «brain banging», som går ut på at man oppfatter et bilde som noe annet enn det faktisk er, noe som kan referere til optisk illusjon. IaMmE spiller også på deres egne identiteter, som de forbinder med opprinnelige naturelementer og nødvendige elementer i verden, som de brukte i deres siste opptreden før finalen, kalt «Ill-Emental»:

Medlem Kallenavn Identitet
Emilio Dosal Millie I aM Earth
Olivia Gonzalez Chachi I aM Fire
Dzajna Vankova Jaja I aM Electricity
Brandon Harrell 747 I aM Wind
Di Zhang Moon I aM Machine
Phillip Chbeeb Pacman I aM Water

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Phillip «Pacman» Chbeeb[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Phillip «Pacman» Chbeeb

Phillip A. Chbeeb ble født 30. november 1988. Chbeeb begynte å danse som 15-åring, da han så battles i popping på jam sessions i Houston. Grunnet initialene hans P.A.C., kalte han seg for Pacman i dansemiljøet. Chbeeb utviklet sin egen stil med en del arm waves, tutting og flexing, men han har hatt ingen formell trening i dans. Når han var 16 år, skapte han dansestudioet Marvelous Motion Studios, og dansegruppen Marvelous Motion.

I 2009 var Chbeeb med i dansekonkurransen So You Think You Can Dance, og kom blant de 6 beste mannlige danserne. Chbeeb gjorde seg også kjent via sin YouTube-profil. Pacman er kjent for sin spesielle stil som er en blanding av tutting, waving og flexing, og definerte seg selv som «water» i deres siste nummer før finalen.

Di «Moon» Zhang[rediger | rediger kilde]

Di Zhang, mest kjent som «Marvelous Moon» eller bare «Moon» er opprinnelig fra Kina, men i 2005 flyttet han til USA for å danse, og da han ble kjent med dansemiljøet, var han med å skape Marvelous Motion Crew. På YouTube har han gjort samarbeid med blant annet Quest Crew, Kaba Modern og SoReal Cru. Zhang har også hatt turnéer med flere workshops i Asia.[3] Moon er kjent for å bruke en del tutting og fingertutting når han danser, og definerte seg selv som «machine» i deres siste nummer før finalen.

Brandon «747» Harrell[rediger | rediger kilde]

Brandon Harrell, mest kjent som «Showoff» eller «747» dannet Marvelous Motion Crew sammen med Di «Moon» Zhang og Phillip «Pacman» Chbeeb. 747 er mest kjent for sin avslappede swag-dansestil, og definerte seg selv som «wind» i deres siste nummer før finalen, grunnet hans avslappede stil.

Olivia «Chachi» Gonzalez[rediger | rediger kilde]

Olivia Gonzalez ble kalt «Chachi» av sin familie, som betyr «liten jente» på spansk. Når hun var 6 år begynte hun å danse ballett, og når hun var 9 så hun Marvelous Motion Crew opptre i et dansestudio. Derfra, bestemte hun seg for å satse på hiphop. Etterhvert, fant moren hennes Marvelous Motion Studios, og Chachi begynte å trene der. Som 13-åring ble Chachi med i ArchiTeks, som er gruppen til Brian Puspos i SoReal Cru, som kom på 2.-plass i America's Best Dance Crew (sesong 2).

Chachi gikk på audition for IaMmE i 2010 og ble kvalifisert til gruppen. Som 15-åring er hun den yngste kvinnelige deltageren som noen gang har vært med i America's Best Dance Crew noen sinne. Chachi definerer sin dansestil som skarp, og definerer seg som «fire» i deres siste nummer før finalen. Utenom dansingen er Chachi Justin Biebers største fan.[4]

Dzajna «Jaja» Vankova[rediger | rediger kilde]

Dzajna Vankova, mest kjent som «Jaja», er opprinnelig fra Tsjekkia, men i 2010 dro hun til USA for å gå på audition for IaMmE, og da hun ble med i gruppen bestemte hun seg for å bli der. I løpet av America's Best Dance Crew innrømte hun at hun savnet sin familie og hennes venner i Tsjekkia, men at dansingen og hennes «andre familie» i IaMmE var enda viktigere. Jaja beskriver sin dansestil som eksplosiv og elektrisk, og definerte seg selv som «electrisity» i deres siste opptreden før finalen av konkurransen.

Emilio «Millie» Dosal[rediger | rediger kilde]

Emilio Dosal, også kjent som «E-Wrex» eller «Millie» ble med i IaMmE etter å ha vært på audition i Houston, Texas, og ble den eneste mannlige danseren som ble plukket ut. Millie beskriver sin stil som veldig grunnleggende, og definerte seg selv som «earth» i deres siste opptreden før finalen av konkurransen.

America's Best Dance Crew[rediger | rediger kilde]

Denne tabellen inneholder IaMmEs opptredener i America's Best Dance Crew (sesong 6).

Uke Sang Resultat
1 «Right Above It» av Lil Wayne (med Drake) Sikker
3 «Meet Me Halfway» av Black Eyed Peas Sikker
4 «Peacock» av Katy Perry Sikker
5 «S&M» av Rihanna Sikker
6 «Somebody to Love» av Justin Bieber (med Usher) Sikker
7 «Moment 4 Life» av Nicki Minaj (med Drake) Sikker
8 «Love Lockdown» av Kanye West
«Gold Digger» av Kanye West med Jamie Foxx
«Touch the Sky» av Kanye West med Lupe Fiasco
Nederste 2
«Ill-Emental» av IaMmE og District 78 Ingen resultat
9 En mix av Swizz Beatz
«S&M» av Rihanna (ønsket gjentagelsesnummer)
10 «Raise Your Glass» av P!nk (sammen med ICONic Boyz) Vinner
«Rocketeer» av Far East Movement
«Written in the Stars» av Tinie Tempah

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]