I dine sko

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
I dine sko
orig. In Her Shoes
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie, filmatisert litteratur, dramafilm
Utgivelsesår2005
NasjonalitetUSA, Storbritannia
Lengde125 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiCurtis Hanson Rediger dette på Wikidata
ManusSusannah Grant Rediger dette på Wikidata
Basert på
In Her Shoes Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Ridley Scott, Tony Scott
MusikkMark Isham Rediger dette på Wikidata
FotoTerry Stacey Rediger dette på Wikidata
KlippLisa Zeno Churgin Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeCameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine, Richard Burgi, Anson Mount, Brooke Smith, Mark Feuerstein, Candice Azzara, Eric Balfour, Jackie Geary, Jerry Adler, Ken Howard, Norman Lloyd Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapScott Free Productions, Deuce Three Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)20th Century Studios
Netflix
Premiere(r)14. september 2005[1]
10. november 2005 (Tyskland)[2]
Eksterne lenker

I dine sko (original: In Her Shoes) er en amerikansk dramafilm fra 2005 regissert av Curtis Hanson, etter et manus skrevet av Susannah Grant. Hovedrollene spilles av blant andre Cameron Diaz, Toni Collette, og Shirley MacLaine. Filmen hadde premiere under Toronto International Film Festival i 2005, før den ble vist i USA den 7. oktober 2005 av 20th Century Fox.

Handling[rediger | rediger kilde]

Søstrene Maggie og Rose Feller er veldig forskjellige. De vokste opp sammen med faren, deres Michael og stemoren Sydelle, etter at moren deres Caroline døde i en bil-ulykke. Den eldre Rose, en tilsynelatende alvorlig og seriøs advokat, beskytter Maggie til tross for hennes feilgrep. Maggie sliter med å holde fast på jobber (delvis på grunn av dysleksi) og hun bruker ofte alkohol og forhold med tilfeldige menn for emosjonell og økonomisk støtte. Etter at Sydelle kaster ut Maggie, lar en motvillig Rose flytte inn sammen med henne i leiligheten hennes i distriktet Rittenhouse Square, Philadelphia. Maggie sliter med å å skaffe seg jobb, og forårsaker snart problemer for Rose. Deres allerede vanskelige forhold forverres ytterligere når Rose oppdager Maggie i seng med Jim, en mann Rose tidligere var sammen med. En trist og rasende Rose kaster henne ut av hjemmet sitt.

Men når hun leter gjennom farens skrivebord etter penger, oppdager Maggie en haug gamle gratulasjonskort til henne og Rose, som inneholdt kontanter, fra bestemoren deres Ella. Hjemløs og uten jobb-muligheter, reiser Maggie til Deerfield Beach, Florida, i håp om å finne Ella. Ella tror at Maggie er på ferie, og inviterer henne til å bo hos henne. Ella betror sin nære venn Ethel at Caroline var psykisk syk, og før hennes død skrev hun et brev til Ella og ba henne passe på døtrene hennes. Men Ella innser etter hvert at Maggie bare har kommet for å sole seg, og stjele penger fra henne. Etter at Maggie har bedt henne om å finansiere en karriere som skuespiller, foreslår Ella å støtte henne hvis hun takker ja til en jobb som assistent for en rekke pensjonister hun kjenner. I mellomtiden sier Rose opp sin egen jobb, og begynner som hundekjører.

Rose begynner også å gå på stevnemøter med Simon Stein, en kollega fra advokat-firmaet. De forelsker seg, og forlover seg kort tid senere. Maggie blir venn med en pasient, en blind pensjonert professor i engelsk litteratur, som ofte ber henne lese poesi for ham. På grunn av dysleksien hennes sliter hun først, men hun forbedrer seg med professorens veiledning og emosjonelle støtte. Maggie blir også venn med en rekke andre pensjonister hun har blitt kjent med, og oppdager at noen trenger hjelp til å kjøpe klær som passer dem - noe Maggie er flink til. Ella tilbyr seg å drive de økonomiske aspektene av denne virksomheten for henne, som raskt tar av, og hun og Maggie begynner snart å komme nærmere hverandre. I mellomtiden blir Roses forhold til Simon mer anstrengt.

Ella konfronterer faren sin om at han skjuler bestemoren deres for henne og Maggie, og han forklarer motvillig at Ella ikke hadde godkjent at Caroline fikk barn på grunn av hennes psykiske lidelse og tendens til å forsømme medisinene sine. Simon kommer også til Florida, etter at Maggie ba ham komme, og han og Rose forlover seg igjen. De ender med å gifte seg med Jamaican Jerk Hut i Philadelphia, hvor de hadde sitt aller første stevnemøte. Ella og Michael forsones også, og Maggie leser et dikt som bryllupsgave, noe som rører Rose til tårer.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Cameron Diaz som Maggie Feller
  • Toni Collette som Rose Feller
  • Shirley MacLaine som Ella Hirsch
  • Mark Feuerstein som Simon Stein
  • Ken Howard som Michael Feller
  • Candice Azzara som Sydelle Feller
  • Francine Beers som Mrs. Lefkowitz
  • Norman Lloyd som en professor
  • Jerry Adler som Lewis Feldman
  • Brooke Smith som Amy
  • Richard Burgi som Jim Danvers
  • Anson Mount som Todd
  • Eric Balfour som Grant
  • Alan Blumenfeld som Mr. Stein
  • Andy Powers som Tim
  • Ivana Miličević som Caroline, moren til Maggie og Rose
  • Benton Jennings som en selger

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ kinokalender.com, besøkt 29. april 2018[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]