I Walk the Line

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I Walk the Line er en sang av Johnny Cash, utgitt som singel i 1956 på Columbia Records. Cash både skrev tekst, musikk og fremførte den.

Dramafilmen 'I Walk the Line' fra 1970 benyttet filmmusikk med Johnny Cash sanger, inkludert "I Walk the Line".

Den biografiske filmen 'Walk the Line', med Joaquin Phoenix som Johnny Cash og Reese Witherspoon som hans kone June Carter, regissør var James Mangold, hadde premiere i 2005.


Sangen "I Walk the Line" ble Johnny Cash sin første nummer en hit. Den har godstog-rytmen "boom-chicka-boom" som flere av sangene hans. I originalopptaket er det en toneendring mellom alle de fem versene, og det siste verset er det samme som det første.

Sangens akkordprogresjon ble inspirert av en utilsiktet tilbakespoling på båndopptakeren til Johnny Cash da han var i US Air Force, tekstene skrev han senere i et omkledningsrom bak senen i Gladewater, Texas i 1955. Carl Perkins foreslo å bruke "I Walk the Line" som tittel, i en diskusjon med Cash. Johnny Cash ønsket at sangen skulle være en langsom ballade, men produsenten Sam Phillips foreslo litt mer tempo, noe Cash likte etter å ha prøvde det.[1]

Sangen ble spilt inn i Sun Studio 2. april 1956, og ble gitt ut som singel 1. mai samme år. Den var seks uker på toppen av den amerikanske countrylistene, og nådde også 19. plass på poplistene.

Cash spilte inn sangen ytterligere fire ganger i løpet av karrieren. I 1964 på albumet I Walk the Line, igjen i 1969 på albumet At San Quentin, i 1971 som musikk til filmen 'I Walk the Line', og til slutt i 1988 for albumet Classic Cash.

I 2004 rangerte musikkmagasinet Rolling Stone sangen som nummer 30 på listen over de 500 beste sangene gjennom tidene.[2]

Levi Strauss & Co. brukte sangen i reklame tre ganger i 2006, produsert av Bartie Bogle Hegartys reklamebyrå, og resistert av Tom Carty. Coverversjonene som ble brukt var en langsomme ballader utført av Megan Wyler og Adem Ilhan.

Johnny Cash svigersønn, sanger-låtskriver Rodney Crowell, spilte inn sangen som "I Walk the Line (Revisited)", som ble spilt inn i en duett med Johnny Cash og gitt ut i 2001 på Rodney Crowells album The Houston Kid. Sangen ble også spilt inn av bandet Live på albumet Awake: The Best of Live.

Indierockgruppa Murder by Death ga ut sangen "Someoms the Walks You" med referanser til Johnny Cashs sang i navn og stil. [3][4][5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Johnny Cash, I Walk The Line». www.stevenmenke.com. Besøkt 16. februar 2021. 
  2. ^ Stone, Rolling; Stone, Rolling (11. desember 2003). «500 Greatest Songs of All Time». Rolling Stone (engelsk). Besøkt 16. februar 2021. 
  3. ^ «I Walk the Line - Johnny Cash | Song Info | AllMusic» (engelsk). Besøkt 16. februar 2021. 
  4. ^ «Johnny Cash | Rock & Roll Hall of Fame». www.rockhall.com. Besøkt 16. februar 2021. 
  5. ^ «"I Walk the Line" - Reverse Speech». theopenscroll.com. Besøkt 16. februar 2021.