I Am the Walrus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«I Am the Walrus»
AlbumMagical Mystery Tour
Artist, bandThe Beatles
Utgitt24. november 1967
InnspiltAbbey Road Studios
5. september 1967
Sjangerpsykedelisk rock
Lengde4:34
SpråkEngelsk
PlateselskapParlophone
Komponist(er)John Lennon, Paul McCartney
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin

«I Am the Walrus» er en sang av den britiske gruppen The Beatles. Den er kreditert duoen Lennon/McCartney, men er i sin helhet komponert av John Lennon.[1][2][3] «I Am the Walrus» ble brukt i Beatles' film og album Magical Mystery Tour fra 1967 og ble utgitt som B-side til sangen «Hello, Goodbye» som nådde førsteplass på de britiske hitlistene samme år.

Sangen er kjent for å være en av Beatles' mest eksperimentelle låter fra den psykedeliske perioden og dessuten for Lennons bruk av ordleker og litterære referanser i teksten.

Lennon kombinerte sangen fra tre ulike sanger som han hadde jobbet med. Da han fikk høre at en lærer ved hans barneskole hadde fått elevene til å analysere Beatles' sangtekster som lyrikk, la han til et vers av spesielt meningsløse ord med den hensikt å forvirre lytterne.

Hvalrossen, «the walrus», i sangen er en referanse til hvalrossen i Lewis Carrolls «The Walrus and the Carpenter» i boken Gjennom speilet.

Det er påstått at Eric Burdon er den såkalte «Eggman» i denne sangen. Dette skyldes at han ble kalt «Eggs» av sine venner, noe som skal stamme fra at han knuste egg over nakne jenter. I sin biografi sier Burdon at en slik episode en gang skjedde mens John Lennon var til stede, og han hadde da ropt «Go on, go get it, Eggman ...».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Walrus; beatlesebooks.com
  2. ^ The Beatles Songs: "I Am the Walrus" Arkivert 20. januar 2008 hos Wayback Machine.; about.com
  3. ^ I Am The Walrus (Lennon/McCartney) aboutthebeatles.com