Hugh Town

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hugh Town
Hugh Town.jpg
Oversiktsbilde over Hugh Town
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktScillyøyene
Admin. grevskapEnhetlig myndighet
Seremon. grevskapCornwall
StatusBy (town)
PostnummerTR21
Retningsnummer01720
Befolkning1 068 (2001)

Hugh Town
49°54′53″N 6°18′58″V

Hugh Town (kornisk: Tre Huw) er den største byen og administrasjonssenteret på Scillyøyene sør for Cornwall i England. Byen er lokalisert på øya St. Marys[1] som er den største og mest folkerike øya i øygruppa. Den ligger på en smal langtunge som knytter halvøya The Garrison til resten av øya. Den har en befolkning på 1 068 innbyggere (2001).

I motsetningen til resten av Scillyøyene, er landeieren (freeholder)[2] av landet i byen ikke holdt av hertugdømmet Cornwall da det i ble solgt til innbyggerne i 1949. Havnen er imdlertid fortsatt eid og administrert av hertugdømmet.[3]

Hugh Town er særskilt travel på maidagen (første helga i mai måned), som er en tradisjonell festivaltid på De britiske øyer, da World Pilot Gig Championships blir arrangert. En «pilot gig» er avlang robåt med seks årer, som man avholder verdensmesterskap i. De tevlende båtene holder til en stor naturlig bukt nord for Hugh Town, og gjennom tallrike tevlinger kommer de mål i havnen til Hugh Town. Det er klasser for begge kjønn.[4]

Hovednæringen er turisme, og det er flere attraktive strender ved byen. Den har fergeforbindelse til Penzance, og det er en liten flyplass rett utenfor byen med helikoptertrafikk til Penzance og flyvninger med 12-seters fly til St. Just i Cornwall.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ordnance Survey: Landranger map sheet 203 Land's End, ISBN 978-0-319-23148-7
  2. ^ Strictly speaking, all land in England, Wales and Scotland belongs to the Crown. Freehold is ownership of an estate in land rather than the land itself. This distinction dates back to the Middle Ages and makes relatively little difference nowadays, so legal authorities often do not bother to distinguish between ownership of the land and ownership of an estate.
  3. ^ Nettstedet til havnen St Mary's
  4. ^ World Pilot Gig Resource

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]