Huddersfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Huddersfield
Huddersfield sett fra Castle Hill
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktKirklees
Admin. grevskapEnhetlig myndighet
Seremon. grevskapWest Yorkshire
StatusBy (town)
Grunnlagt1086 (Julian)
PostnummerHD1-5
Retningsnummer01484
Befolkning162 949 (2011)
Kart
Huddersfield
53°38′42″N 1°46′47″V

Huddersfield er en stor markedsby og den største bosetningen i det urbane distriktet (metropolitan borough) Kirklees i grevskapet West Yorkshire, England. Byen er administrasjonssenter for Kirklees, som de facto er en enhetlig myndighet. Den er den 11. største "town" i Storbritannia med en befolkning på 162 949 innbyggere, i henhold til folketellingen i 2011.[1][2] Den er lokalisert halvveis mellom Leeds og Manchester, ligger 310 km nord for London, og 16,6 km sør for Bradford, den nærmeste byen.

Huddersfield har tradisjonelt vært kjent som en markedsby, men etter at den lokale tekniske høyskolen ble oppgradert til Universitetet i Huddersfield, har den begynte å bli omtalt som en universitetsby i stedet.

Huddersfield ligger nær samløpet av elvene Colne og Holme. Den er lokalisert innenfor grensene til det historiske regionen West Riding of Yorkshire, og er det største urbane området i distriktet Kirklees. Byen er kjent for sin deltagelse i den industrielle revolusjon, og for å være fødestedet for rugby league (en variant av rugby); tidligere statsminister Harold Wilson fra Labour og den internasjonale kjente skuespilleren James Mason.

Fotballklubben Huddersfield Town AFC spiller i EFL Championship.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kilcommons, Denis (4. juni 2013): «Huddersfield is the 11th biggest town in Britain». The Huddersfield Daily Examiner.
  2. ^ «Britain's 20 biggest towns». The Telegraph. 18. august 2011

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Haigh, E.A. Hilary, red. (1992): Huddersfield: A Most Handsome Town – Aspects of the History and Culture of a West Yorkshire Town. Kirklees MC, Huddersfield

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Huddersfield hos Wikivoyage