Hostel: Part II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hostel: Part II
Generell informasjon
Utgivelsesår2007
Prod.landUSA
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiEli Roth
ProdusentScott Spiegel
Boaz Yakin
Quentin Tarantino
ManusforfatterEli Roth
Foran kamera
MedvirkendeLauren German
Heather Matarazzo
Bijou Phillips
Richard Burgi
Stanislav Janevski
Roger Bart
Jordan Ladd
Annen informasjon
Budsjett$10,2 million
Prod.selskapLions Gate Films
Premiere8. juni 2007 (USA)
Eksterne lenker

Hostel: Part II er en amerikansk skrekkfilm fra 2007 regissert av Eli Roth som også skrev manus.[1] Dette er oppfølgeren til skrekkfilmen Hostel fra 2005, og er den andre av de tre Hostel-filmene, og ble utgitt i USA den 8. juni 2007. Handlingen er lagt til Slovakia, og ble produsert av Lions Gate Films.

Oppfølgeren Hostel: Part III kom i 2011.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etter hendelsene i den første Hostel-filmen, sliter Paxton (Jay Hernandez) fremdeles med mareritt etter det som skjedde. Han krangler ofte med kjæresten Stephanie (Jordan Ladd), som mener at Paxtons paranoia er overdrevet og utålelig, inntil hun våkner opp en morgen og finner Paxton halshugget. En umerket boks (som formodentlig inneholder Paxton sitt avkuttede hode) blir deretter levert til sjefen for Elite Hunting-klubben, Sasha (Milan Kňažko) som arrangerer kidnappinger av mennesker som hennes rike klienter betaler for å torturere og drepe. I Italia får tre kunst-studenter, Beth (Lauren German), Whitney (Bijou Phillips), og Lorna (Heather Matarazzo) vite av Axelle (Vera Jordanova), en naken-modell som de skisser, om en luksuriøs spa-ferie i Slovakia.

Alle fire reiser til en liten landsby i Slovakia og sjekker inn på et hostell, hvor resepsjonisten laster opp pass-bildene deres til en auksjon på internett hvor rike mennesker fra hele verden kan kjøpe og torturere sine ofre. En amerikansk forretningsmann, Todd (Richard Burgi), vinner budrunden for Whitney og Beth. Senere samme kveld, under en festival i landsbyen, oppdager Lorna at Beth har arvet en stor formue etter moren sin. Til tross for å ha blitt advart av Beth, blir en beruset Lorna med på en båttur sammen med en mann hun ikke kjenner, som kidnapper Lorna sammen med to medskyldige. Beth og Whitney forlater festivalen, men Axelle blir igjen for å vente på Lorna. Whitney ønsker å bli bedre kjent med en mann hun har møtt, som heter Miroslav (Stanislav Janevski), men Beth ber henne la være. Neste morgen går Beth, Whitney, Axelle og Miroslav på spa for å slappe av. Samtidig blir en naken og kneblet Lorna hengt opp ned, med hendene lenket på ryggen. En kvinne kommer inn i rommet, tar av seg klærne sine og ligger naken ved siden av Lorna før hun bruker en ljå for å kappe over Lornas rygg og overkropp. Hun bader i Lornas blod, før hun kutter over halsen hennes.

Beth sovner og når hun våkner er hun alene og alle hennes eiendeler har blitt stjålet. Beth begynner å lete etter vennene sine, og hun legger merke til flere menn som følger etter henne. I frykt for sitt liv, prøver hun å stikke av, men hun blir overfalt av en gjeng voldelige gatebarn, kjent som "The Bubblegum Gang". Axelle og Sasha dukker opp og redder henne. Når Axelle og Beth har gått sin vei, konfronterer Sasha de voldelige barna, og hun dreper en av dem som straff for å ha angrepet Beth. I mellomtiden blir Whitney hentet fra en celle hvor mange andre fanger venter på å bli torturert. Whitney blir tatt med til et rom hvor en gammel kvinne begynner å forberede henne til å møte klienten hennes. For å roe henne ned, låser den gamle kvinnen opp en av håndjernene. Whitney biter av en del av den gamle kvinnens nese før hun løper sin vei, men hun kommer ikke langt på grunn av vaktholdet i bygningen. Etter å ha blitt tatt med til Sashas herskapshus, innser Beth at Sasha og Axelle er ansvarlige for Whitney og Lornas kidnappinger etter å ha sett mennene som prøvde å kidnappe henne komme opp trappen. Beth prøver å gjemme seg, og hun oppdager et rom fylt med avkappede hoder, inkludert hodet til Paxton, før hun blir tatt til fange igjen.

Forretningsmannen Todd og vennen Stuart kommer og får et bredt utvalg av verktøy. Stuart får Beth som sitter fastspent til en stol med en sekk over hodet. Stuart fjerner sekken fra Beths hode, og forteller henne om Elite Hunting. Han binder henne løs fra stolen og vurderer å la henne slippe unna, men ombestemmer seg. I mellomtiden blir Whitney torturert av Todd med en elektrisk sag. Forskrekket over hva han har gjort prøver Todd å forlate bygningen. Men vaktene minner ham på at han er forpliktet til å drepe Whitney, og kan ikke gå sin vei før han har gjort det. Todd nekter, og vaktene slipper løs villhunder på ham som spiser på Todd til han dør. Elite Hunting prøver å finne noen andre til å drepe Whitney, og de spør om en mann som spiser deler av Miroslav mens han fremdeles er i live, og en annen mann som har sitt offer lenket til en seng av metall om de er interessert.

Stuart blir deretter kontaktet av The Elite Hunting, etter at de oppdaget at Todd har blitt drept. Stuart går med på å halshugge Whitney før han vender tilbake til Beth, og gir henne skylden for at Todd er død. Stuart prøver å voldta Beth men Beth slåss i mot og lenker ham til stolen. Beth krever at Stuart gir henne koden for å åpne døren, og hun torturere ham når han nekter å fortelle henne noe. Stuart forteller koden, men Sasha og vaktene oppdager hva som foregår. Beth tilbyr å kjøpe seg fri med pengene hun fikk fra moren sin, men Sasha sier at hun også må drepe noen for å kunne forlate bygningen. Når Stuart fornærmer henne kutter hun av Stuarts kjønnsorganer og kaster dem til vakthundene, og etterlater ham til å blø i hjel mens han skriker i smerte. Ifølge kontrakten som Elite Hunting har med alle klientene som dreper noen, blir Beth gitt en Elite Hunting-tatovering og gjort til offisielt medlem av klubben. I den siste scenen blir Axelle lokket vekk fra festivalen av The Bubblegum Gang og Beth, som halshugger henne. The Bubblegum Gang begynner deretter å spille fotball med Axelles hode.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]